“Sport Plus” pomaže nabavku RTG aparata za Dom zdravlja u Busovači

0
1862

Kvalitet usluga koje se pružaju na razini primarne zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Busovača je od ljeta ove godine uskraćen za radiološku dijagnostiku zbog kvara RTG aparata….

Za nabavku novog aparata potrebno im je oko 150 tisuća konvertibilnih maraka, pa je pokrenuta akcija za doniranje sredstava koja će doprinijeti ostvarenju njihovog projekta.

Jedan od donatora je i naše poduzeće. Nismo odbijali, a nećemo ni ubuduće, sve dok budemo radili i postojali, pomagati ovakve akcije. Parcijalno smo sudjelovali u nabavci i nadamo se kako će se uključiti i mnoga druga poduzeća s područja srednje Bosne te omogućiti nabavku prijeko potrebne dijagnostičke opreme busovačkom Domu zdravlja,rekao nam je Marko Milanović, direktor Sportske kladionice “Sport Plus” iz Novog Travnika.

Svake godine se u ovom Domu zdravlja dijagnostički otkrije više od 150 slučajeva malignih i drugih oboljenja u ranoj fazi, što rezultira visokim postotkom rehabilitacije. Zbog nemogućnosti radiološke dijagnostike veliki broj pacijenata se upućuje na više razine zaštite i na taj način nepotrebno povećavaju troškovi liječenja, apeliraju iz Doma zdravlja.

Dodaju kako imaju oko 19.000 neizravnih korisnika primarne zdravstvene zaštite, a broj zdravstvenih usluga je 64 tisuće te oko 3.000 usluga radiološke dijagnostike na godišnjoj razini.