Nove scene nasilja na bh. terenima

0
886

Kod nas je sve normalno: Sudija napadnut, a prekida nema

Biti fudbalski sudac na utakmicama nižih liga u Bosni i Hercegovini je jedan od težih poslova, posebno ako imate nesreću da malobrojna publika bude loše volje.

Danas nam stižu novi snimci nasilja na bh. terenima, a ovoga puta se sve odvijalo na utakmici DSK Devetak – NK Orahovica (0:0) u okviru 1. lige Tuzlanskog kantona.

Glavni sudac utakmica Agan Ramić je u jednom trenutku napadnut od strane navijača koji su utrčali u teren, a zanimljivo je da utakmica nakon ovoga nije prekinuta.

“Jedinu, a sigurno i najveću grešku glavni sudija Ramić pravi pred kraj susreta, kada je morao da prekine susret, gdje par navijača domaće ekipe ulijeće na teren, te udara upravo Ramica, ali ipak nakon 5 minuta on nastavlja utakmicu.

Sto se tiče delegata utakmice Velagić Dževada iz Banovića, imamo mnogo primjedbi i svakako da ćemo uložiti žalbu. Potpuno je ignorisao protest našeg trenera i službenog predstavnika da se utakmica zaustavi dok se navijači ne vrate na tribine, koji su dosli tačno iza gola gdje se nalazio naš golman Mahmutović, te mu prijetili i psovali.

Da nije bilo pomenutih scena pred kraj utakmice, svakako da bi bili zadovoljni sa bodom, ali ovako moramo reći da je utakmica morala biti prekinuta te registrovana u našu korist, a domaćini kažnjeni zbog izuzetno loše organizacije utakmice”, poručili su Iz NK Orahovica Izgleda da je kod nas sve normalno…