S pripremama krenuli i Vitežani

0
1503

Nakon što su se prije tri dana službeno razišli s uspješnim trenerom Brankom Karačićem, iz NK Vitez su u subotu poslije podne javnosti predstavili novog, mladog i ambicioznog trenera, Sinjanina, Borisa Pavića (1973.).

Istina je, Pavić nema bogato trenersko iskustvo, no iz Zenice, gdje je uspješno vodio Čelik, stižu samo pohvale o njegovim ljudskim, radnim i stručnim kvalitetama. A Pavića u Zenici i inače dobro poznaju jer je, uz stručno vođenje, u dva navrata i uspješno igrao u popularnom zeničkom premijerligašu.

Igrao je Pavić (i trener bio) i u Junaku iz rodnoga Sinja, te u više hrvatskih prvoligaša (Rijeka, Varteks, Šibenik, Split), u Rusiji i u Australiji, a već nekoliko godina gradi i svoju trenersku karijeru.

U razgovoru s nama Pavić je kazao kako je počašćen što mu je ukazano povjerenje jer se radi o dobro organiziranom klubu, što je pokazano i potvrđeno i protekle sezone u kojoj su Vitežani u jakoj konkurenciji, kada je u niži rang ispadalo čak šest klubova, izborili ostanak zauzevši na kraju sezone 9. mjesto.

Moj prethodnik, uvaženi Branko Karačić, visoko je postavio ljestvice rada, odnosa unutar kluba, igre, zajedništva. Momčad je pod njegovim vodstvom pokazala, uz kvalitetu, i karakterne osobine. Upravo na tim postulatima, na tim temeljima, gradit ćemo svoje ovosezonske planove i, vjerujem, uspješnu nogometnu priču. Bit će teško, svjesni smo situacije, ali zašto ne vjerovati u naše mogućnosti“, kazao je Pavić, obećavši „znoj i suze“ na svakom treningu.

Predsjednik kluba, Slaven Garić, iskazao je vjeru u kvalitetu i sposobnosti trenera Pavića, u momčad koja će se tijekom narednih nekoliko dana i igrački kompletirati. Jer, Vitez su napustili Barić, koji je pristupio prvaku Zrinjskom, Đurić, koji je otišao u Radnik iz Bijeljine, Mrkajić, koji je također pristupio Zrinjskom. U Njemačku je otišao golman Živković, s Anastasovim i Jusufbašićem neće biti nastavljena suradnja, a Radeljić se, nakon šestomjesečne posudbe, vratio u Zrinjski.

Garić je također kazao kako su se već počeli sanirati i rješavati financijski i organizacijski problemi, ističući kako uz klub, u manjem financijskom i organizacijskom obimu, ostaje ugledni viteški gospodarstvenik, Vlatko Kafadar. Dodao je kako se vode aktivnosti oko formiranja novog Predsjedništva NK Viteza, u kojemu će mjesto naći ugledni viteški gospodarstvenici, ali i uglednici, ljubitelji sporta i nogometa, i iz drugih oblasti života i rada Viteza pa i širega područja.

Čeka nas teška i vrlo zahtjevna sezona, no mi se ne bojimo i spremni smo se uhvatiti u koštac sa svim problemima i zamkama koje nas čekaju“, kazao je Garić.

Nakon predstavljanja trenera izvršena je i prozivka, te održan i prvi trening u sklopu priprema za novu sezonu. Uz nogometaše koji su napustili Vitez, na prvom treningu, opravdano, nisu bili Barišić, Jurić, Jevtić i Novak, a odazvali su se: Tirić, Livaja, Šantić, Đerić, Kapetan, Sadiković, Muminović, Grebenar (povratnik s posudbe u Novom Travniku), Livančić, Stanić, Badrov i Vrhovac te juniori Franjić, Ramljak i Petrović.