Prikupljeno 11.000 KM na aukciji za odjel onkologije u Travniku

0
1183
travnicki.ba

Završena je aukcija za pomoć otvaranju odjela onkologije u Travniku, a inicijatorica ove humanitarne akcije Jasmina Fajkić objavila je kako je prikupljeno 11.000 KM.

Ako pošteno uplate svi koji su licitirali za travničku onkologiju, prikupili smo 11.000 KM,objavila je Fajkić na svome Facebook profilu.

Nakon uspješne akcije za opremanje Doma zdravlja Travnik, humanitarna aktivistica Jasmina Fajkić pokrenula je internetsku aukciju dresova poznatih sportaša, s ciljem potpore otvaranja onkološkog odjela u Bolnici za plućne bolesti u Travniku.

Odazvalo se više od 50 poznatih sportaša, ustupivši svoje dresove za humanitarnu akciju, a među njima su Edin Džeko i drugi članovi nogometne reprezetacije BiH, Neymar Jr, Totti, Xavi, Mirza Teletović, Vedran Ćorluka i Nikola Karabatić.

Prilikom otvaranja aukcije, Fajkić je izjavila da je akciju pomoći otvaranja odjela onkologije pokrenula jer, trenutno oboljeli iz Kantona Središnja Bosna (KSB) moraju putovati na terapije u Sarajevo, s obzirom na to da niti jedna bolnica u tom kantonu nema odjel za onkologiju.