Pred derbi Travnik – Novi Travnik

0
1333

Vratar NK Novi Travnik Palalić: Očekujem da savladamo Travnik na Piroti

Nogometaši Novog Travnika novu sezonu u Prvoj ligi Federacije otvorili su porazom na gostovanju kod  Goška iz Gabele (2:0), a već u subotu ih očekuje kantonalni derbi protiv NK Travnik koji će biti odigran na Piroti.

Vratar Novotravničana, Arnel Palalić  koji je u ljetnom prelaznom roku stigao iz FK Vitez i pored dva primljena pogotka pružio je veoma dobru partiju, a na kraju i odbranio penal jednom domaćem nogometašu.

Vjeruje u svoje saigrače u derbiju protiv Vezira.

“Od utakmice sa Travnikom očekujem prije svega fer i korektnu igru sa obje strane, kako nam se ne bi ponovio slučaj Irhana Smajića kojem ovom prilikom želim što brži oporavak. Nadam se da će igrači da se ponašaju u granicama fair playa iako se radi o derbi utakmici. Očekujem da ćemo pobijediti ovu utakmicu uz pomoć naših navijača Tulonja i svih simpatizera našeg kluba koji u subotu budu na Piroti, ističe Palalić za SportSport.ba.

Iako je tek pojačao Novotravničane poznaje igrački kadar. “Već sam igrao za Novi Travnik prije dvije godine tako da većinu igrača od ranije poznajem i to su većinom djeca ovog grada. Nisam imao problema prilikom dolaska ovdje,a  naš cilj je isti kao i prošle godine, opstanak u Prvoj ligi Federacije”, dodao je Palalić.

Susret između Novog Travnika i Travnika igra se u subotu sa početkom u 17:30 sati.