Košarka : Kvalifikacije za RIO 2016.

0
1538

Hrvatska protiv Grčke ! Srbija na svom parketu igra s Češkom!oi kval rio

Košarkaši love Olimpijske igre: Hrvatska se (ne)boji Grčke?

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Tunis 72-52 (12-12, 17-12, 22-12, 21-16) na kvalifikacijskom turniru za OI u Torinu. Ovom pobjedom, a nakon poraza od domaće reprezentacije Italije, Hrvatska je izborila polufinale turnira koje će se igrati u petak od 16:30 sati, i to protiv jake Grčke. Nije moglo gore.

Nažalost, samo će pobjednik turnira u Torinu ići na Olimpijske igre koje za manje od mjesec dana počinju u Rio de Janeiru. Hrvatska košarka već duže vrijeme stagnira, uz tek povremene bljeskove.

Nažalost, činjenica je da Hrvatska protiv Grčke ne izlazi na parket kao favorit, uoči turnira svi su Italiju proglasili glavnim favoritom, nakon toga dolazi Grčka, a tek onda Hrvatska, no, iz ove se kože ne može, ako se protiv Grka ukaže i najmanja prilika mora se iskoristiti. Hrvatska košarka gladna je velikih rezultata. Naime, posljednju medalju naša reprezentativna košarka osvojila je davne 1995. godine, radilo se o bronci. Bilo je to dvije godine nakon odlaska najvećeg, Dražena Petrovića. S njegovim odlaskom kola su nezaustavljivo krenula nizbrdo.

Srbija u polufinalu u petak protiv Češke

srbija koš repka

Reprezentacija Srbije pobijedila je Angolu u drugom kolu “A” grupe Olimpijskog kvalifikacijskog turnira rezultatom 83:60, pa će se u petak od 21 sat u beogradskoj Areni u polufinalu sastati sa Češkom. Prethodno (od 18 sati) o prvom finalisti odlučit Latvija i Portoriko.