WIMBLEDON : Polufinalni susreti u muškom dijelu ždrijeba!

0
1527

Murray će danas u borbu za svoje treće wimbledonsko finale, suparnik će mu u polufinalu biti Čeh Tomaš Berdych. Drugi polufinalni par čine Kanađanin Miloš Raonić i sedmerostruki wimbledonski pobjednik Roger Federer!

wimbledon 2016

Dok Veliku Britaniju brinu mnogi problemi poput izlaska iz EU, poražavajućeg ispadanja njihovih nogometnih ljubimaca s
Eura, kao i na koncu ispadanje Wales-a u polufinalu istog jedini preostali adut ostao je upravo Andy Murray!

Murray-a blagim smiješkom odgovara na tu konstataciju u svom stilu : “To nije tako loše, zar ne?”

U pravu si, Andy. To stvarno nije tako loše. To je vaše šesto pojedinačno polufinale ovdje u Wimbledonu u posljednjih sedam godina.

Britanci su 74 godine bili bez pojedinačnog finale, a sada Murray, postiže podvig i tri puta za pet godina, ukoliko danas pobijedi Tomasa Berdycha na središnji teren u petak ima prigodu da ostavari plasman u veliko finale.

Murray danas igra protiv Berdycha, čovjeka koji je posljednji put bio osramoćen kada je rez.6-0, 6-0 od Davida Goffina u Rimu, što ga je navelo na neke trenirske promjene. 30-godišnjak zna kako izazvati probleme Murrayu!

8- 6 u karijeri ima Murray u međusobnim susretima, ali je prvak iz 2013. osvojio posljednja četiri s vrlo velikim hendikepima.

Ipak, oni se nikada nisu sreli na travi, ali ako bude na njegov dan, Berdych može pobijediti bilo koga na ovim travnjacima. To možete pitati Federera i Novaka Đokovića, koje je svladao na putu do njegovog jedinog Grand Slama ovdje 2010. Potom je Rafaela Nadala pobijedio u finalu.

ber murr stat

U drugom polufinalu sastati će se “veliki povratnik” Roger Federer i Miloš Raonić.

I tako, kao i uvijek tu je Roger Federer. Centralni teren često je bio poprište doista veliki susreta, a susret između RF
i Marina Čilića bio je upravo takav!

Uspio je RF nakon zaostatka od dva seta vratiti se u susret i dobiti isti na impresivan način. Vrlo lako je moguće da imamo u nedjelju veliko finale u kojem će igrati Murray i Federer.

“Danas je bio epski dan za mene”, istaknuo je prilično emotivno uzbuđeni Federer i još uvijek se na njemu osjećaju tragovi umora od susreta s marinom i njegove četvrtfinalne pobjede, spasio je tri meč poena i završio je s rekordnim 10. povratakom nakon zaostatka od dva seta.

fed raonic stat