Nakon što je Marin Čilić u nedjelju pobijedio Johna Isnera i izjednačio protiv SAD-a na 2:2 u Portlandu, u odlučujućem petom meču Borna Ćorić u četiri seta svladao je Jacka Socka i odveo Hrvatsku u polufinale Davis Cupa…

Nakon petka malotko se nadao da će Hrvatska svladati Amerikance u Portlandu, no to se ipak dogodilo. Velik posao odradili su Čilić i Dodig pobjedivši u subotu braću Bryan u parovima, a nakon što je Marin svladao i Isnera u prvom nedjeljnom meču, preostalo je Ćoriću dovršiti posao protiv Jacka Socka što je mladi tenisač napravio u velikom stilu.

 

Bio je to meč u kojem je glavnu ulogu igrao Ćorić. Prvi set Borna nije mogao započeti na bolji način. Odmah je oduzeo servis protivniku i imao dvije ‘break’ prilike u sljedećoj igri, no Sock ih je spasio. Zatim se odnos snaga na terenu izjednačio, no hrvatski tenisač čvrsto je držao prednost i kod 5:4 spasio je jednu ‘break’ priliku Amerikanca i dobio prvu dionicu igre.

 

Drugi set bio je zaista neobičan. Borna je imao čak 11 ‘break’ prilika, pritisak na Socka je bio veliki, ali Amerikanac je sve izdržao i kod 3:2 došao do svoje prilike koju je iskoristio. Ostao je miran i sa 6:3 izjednačio na 1:1 u setovima.

 

Treći set protekao je u potpunoj dominaciji Ćorića, dok je Sock počeo pokazivati znakove umora. Borna je odmah oduzeo servis protivniku, ali iako se Amerikanac uspio vratiti, naš tenisač ponovo je napravio ‘break’ kod 3:2 i s konačnih 6:3 osvojio treći set. U četvrtom setu Borna je odmah oduzeo servis protivniku, no kad su svi već otpisali Socka, on se uspio vratiti i povesti 4:3. Ipak, to je bilo sve od Amerikanca jer je Ćorić zatim briljantnom serijom dobio tri igre u nizu i odveo Hrvatsku u polufinale Davis Cupa.

 

Hrvatska nikad u Davis Cupu nije izgubila od SAD-a i to se još jednom ponovilo. I u četvrtom ogledu svladali su naši Amerikance, a Ćoriću je to bila prva pobjeda u karijeri protiv Socka te revanš za poraz u Roland Garrosu prošle godine.

Hrvatsja će u rujnu u polufinalu igrati kod kuće protiv opasne Francuske koja je ove nedjelje iz natjecanja u gostima izbacila Češku.

 

Davis Cup, četvrtfinale:

Sock – Ćorić 4:6, 6:3, 3:6, 4:6

SAD – Hrvatska 2:3