Treća sreća: Ivo Karlović s 37 godina napokon osvojio Newport!

0
1222

Ivo Karlović treću godinu zaredom igrao je u finalu turnira u Newportu i napokon ga je osvojio. Nakon dva tijesna poraza u prošla dva finala, sada je slavio u novom tijesnom meču…

 Ivo Karlović

Prava drama u finalu protiv Gillesa Müllera. I u prošla dva protiv Lleytona Hewitta i Rajeeva Rama bilo je puno neizvjesnosti i nijanse su odlučivale, a sada su napokon bile na strani Karlovića.

6:7(2), 7:6(5), 7:6(12) za 37-godišnjeg Hrvata koji je tako postao najstariji osvajač turnira još tamo od 1979. godine, upravo one godine kada je Karlović rođen. Tada je turnir u Lafayetteu s 38 godina osvojio Marty Riessen koji je u finalu bio bolji od Pata Du Prea.

Protiv Luksemburžanina se očekivao neizvjestan meč, prošli njihov dvoboj ove godine u Hertogenboschu otišao je na stranu Müllera koji je slavio sa 7:6, 7:6, ponovno su odlučivali tie-breakovi, ali ovaj put oni su otišli na stranu Karlovića.

Müller je imao sjajno otvaranje meča, krenuo je s 3:0 i imao 30:40 za 4:0, no to su ujedno bile i jedine njegove break lopte u cijelom meču. Karlović se uspio izvući, vratiti se na 3:3 i na kraju izboriti tie-break. Tamo nije išlo, Müller je napravio sva mini breaka i sa 7:2 uzeo prvi set.

U drugom setu Karlović je propustio dvije break lopte na početku i to je bilo sve od nekog pritiska na servisu protivnika te je ponovno set otišao do 13. igre. Tamo je presudio jedan jedini izgubljeni poen na početnom udarcu, Mülleru se to dogodilo kod 5:5 i Karlović je sa 7:5 poravnao na 1-1 u setovima.

Prava drama u trećem setu gdje je hrvatski tenisač imao priliku brže riješiti tie-break. Imao je 5:4 i dva servisa, ali odmah je napravio dvostruku servis pogrešku i vratio Müllera. Sve do 12:12 obojica igrača osvajali su poene na svojem servisu, a onda Müller volej šalje preduboko o Karlović dolazi do pete meč lopte koju ujedno i koristi.

Meč je završio s 27 aseva i deset dvostrukih servis pogrešaka te 88 posto osvojenih poena nakon ubačaja prvog servisa.

Ovo je Karloviću bilo 15. finale na ATP Touru i sedma titula. Posljednju je osvojio prošle godine u Delray Beachu kada je u finalu sa 6:3, 6:3 svladao Donalda Younga.