Toše bi danas napunio 36. godina: Prerano prekinut život slavuja bivše Jugoslavije! (VIDEO)

0
871

Obožavatelji širom regiona odaće počast prerano preminulom pjevaču, Tošetu Proeskom, koji bi danas napunio 36 godina.

Najveća muzička zvijezda na prostorima bivše Jugoslavije – Toše Proeski tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine. Tog dana cijeli Balkan probudila je šokantna vijest!

Mnogi njegovi poštovaoci bili su ubjeđeni da je ovo samo još jedna neslana šala, ali kada su počele stizati prve fotografije smrskanog džipa s potpisom “Toše”, sve sumnje su nestale. Princ balkanske pop muzike bio je mrtav.

Ljubav prema muzici i pjesmi određivali su njegov životni put još od djetinjstva. Prvi nastup pred publikom Toše je imao sa 11 godina na dječijem festivalu “Zlatno slavejče”. Nakon nekoliko godina njegov talenat prepoznaje jedan od najpoznatijih makedonskih kompozitora i od tada njegova karijera kreće samo uzlaznom putanjom.
Njegova popularnost na Balkanu raste, a zbog svojih humanitarnih aktivnosti postaje uzor mladoj populaciji. Superheroj koji im daje nadu u pobjedu dobrog nad zlim.

 

NOĆ TEŠKE NESREĆE

Toše i njegov prijatelj Đorđe Đorđevski krenuli su u Hrvatsku nešto prije ponoći. Umjesto za volan, Toše sjeda na mjesto suvozača i spušta sedište zbog povrijeđene noge. Oni putuju sami do Niša, a kod naplatne rampe im se pridružuje i njegova menadžerka Ljiljana. Ona se smješta na zadnje sjedište kako pevaču ne bi rušila komfor.

Zastali su nekoliko puta da se odmore i natoče benzin dok se Toše sve vrijeme dopisuje sa svojom djevojkom Kaćom Restović.

Posljednju pauzu su napravili 60-ak kilometara od mjesta tragedije. Na fiskalnom računu zabilježeno je vrijeme 06:05 sati.

Ljiljana je Đorđa upitala da li je umoran kako bi ona preuzela volan, ali on je negirao te je i menadžerka zaspala. Nakon kraćeg vremena dogodila se saobraćajna nesreća.

Iz smrskanog automobila izleze samo dva putnika, vozač i menadžerka. Proeski nastavlja ležati i ne odaziva se na dozivanja Ljiljane Petrović. U roku od 15 minuta na mjestu nesreće stigla je hitna pomoć, a pošto je automobil bio mnogo oštećen morali su da čekaju vatrogasce kako bi izvukli tijelo Tošeta Proeskog.

Vest o njegovoj smrti odmah se proširila cijelim Balkanom, a ljudi nisu mogli da vjeruju da je to istina.

 

(kurir.rs)