Zoran Šprajc: ‘Jučerašnji Zlatni studio je najljepši mogući završetak jednog dijela profesionalne karijere i najljepši mogući početak nečega novog’

0
1379

 

Na jučerašnjoj dodjeli nagrada Zlatni studio RTL je potpuno briljirao – naša lica i projekti osvojili su nagrade u trima najvažnijim kategorijama.

Zoran Šprajc dobio je čak dvije nagrade – onu za najboljeg TV voditelja godine i onu za najbolju TV emisiju godine koja je pripala ekipi RTL Direkta, kojeg je on voditelj i urednik.

Šprajc na dodjeli nije imao vremena održati govor i zahvaliti svima kojima je želio pa je to učinio na društvenim mrežama. Njegovu dirljivu objavu prenosimo u cijelosti.

“To je to. Puna vitrina. Ne stane više. Teško je uopće i postići više. Jučerašnji Zlatni studio je najljepši mogući završetak jednog dijela profesionalne karijere i najljepši mogući početak nečega novog.

Ali kad se čovjek, voditelj novinar i urednik tako visoko vine ne treba zaboraviti tko je, odakle je i kako je počeo i tko su bili ljudi koji su ga i ne znajući naveli do ovih visina. Sinoć sam prekoračio dozvoljeno vrijeme pa su mi HRT-ovci opravdano skinuli ton, ali to ćemo sad ispraviti:

Prije 29 godina tadašnja glavna urednica HTV-a Marija Nemčić primila je na praksu skupinu studenata i nakon nekog vremena nama nekolicini rekla da bi tu trebali i ostati.
I ostali smo 🙂

Prije 18 godina tadašnji urednik Informativnog programa gospodin i drug Vladimir Rončević zustavio me na ulasku u lift i rekao: ‘Ti bi trebao početi voditi Dnevnik”.
I vodio sam ga, idućih 10 godina.

Prije 8 godina nazvao me Rusmir Nefić i rekao kako se pokreće prvi news kanal u regiji i pitao me hoću li im se pridružiti. Pridružio sam se i pokrenuli smo i na noge postavili N1.

A onda su me nakon toga Henning Tewes i Ivan Lovreček pozvali na RTL i rekli da napravim emisiju kakvu bih ja volio gledati.
I napravili smo RTL Direkt, po ocjeni gledatelja već sedam godina najbolju infornativnu emisiju u kozmosu. (vidi vitrinu)

I sada mi je uprava RTL-a (Marc, Ivana, Ana, Željka, Nataša…) opet dala priliku da napravimo nešto novo i drugačije.

Hvala svima njima, mojoj obitelji, svim mojim prijateljima poznanicima i konobarima, svima od kojih sam nešto čuo, načuo i naučio.

Hvala i @jutarnji.hr i @studio_jutarnjilist što organiziraju dodjelu ovakvih nagrada i osim što time pune moju vitrinu, sve nas televizijske radnike od novinara urednika i voditelja do režisera, snimatelja i montažera potiču, motiviraju i podsjećaju da sve što radimo radimo zbog naših gledatelja i čitatelja i naše publike.

I držite fige za nastavak”, napisao je Šprajc na Instagramu.

Trijumf RTL-a na Zlatnom studiju

Damir Krajač / CROPIX

U petak navečer u 20 sati održana je peta dodjela medijske nagrade Zlatni Studio Jutarnjeg lista, a od devet nominacija koje su pripale RTL-ovim licima i projektima, osvojene su čak tri nagrade, i to u tri najprestižnije kategorije!

Zoran Šprajc slavio je kao TV voditelj godine, Andrija Jarak kao TV novinar godine, a RTL Direkt kao TV emisija godine.