STANJE NA PUTEVIMA U BIH

0
746

OPĆE INFORMACIJE

Stanje na putevima 25.01.2017. u 07 : 45 sati

Zbog ledene kiše koja je padala u toku noći, poseban oprez savjetujemo vozačima na putnim pravcima: Maglaj-Karuše-Teslić, Doboj-Tuzla-Bijeljina, Bihać-Cazin-Velika Kladuša i Olovo-Tuzla-Srebrenik. Zbog niskih temperatura moguće je formiranje poledice i na ostalim dionicama, a posebno izdvajamo puteve u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnom pravcu Bosanski Petrovac-Drvar, dok su zbog jakog vjetra mogući manji sniježni nanosi na putnim pravcima: Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište i Bosansko Grahovo-Drvar. Na planinskom prevoju Borova Glava na putnom pravcu Livno-Šuica, vozače upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, dok u južnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje upozoravamo na jake udare vjetra.  Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putevima, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

AUDIO IZVJEŠTAJ

Audio izvještaj 25.01.2017. u 07 : 45 sati

00:00
01:27

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !