Kako Faktor saznaje iz provjerenih izvora, koncert Miroslava Ilića zakazan za 18. veljače u sarajevskoj Skenderiji bit će otkazan.

Naime, nedavno se na internetu pojavio snimak na kojem Ilić na turističkoj manifestaciji “Kupusijada” u rodnim Mrčajevcima pjeva nacionalističku pjesmu “Morem plovi jedna mala barka”, koja veliča četničkog vojvodu Dražu Mihailovića i upravo to je razlog što će koncert biti otkazan.

 

Informaciju potvrđuje i činjenica da je danas skinuta većina reklama, koje najavljuju koncert 18. veljače, među kojima je i veliki baner u centru Sarajeva. Ovakav rasplet oko sarajevskog koncerta “Slavuja iz Mrčajevaca” najavio je na svom profilu na Facebooku i producent Faruk Drina, koji je između ostalog napisao:

“Organizacioni tim intenzivno vrši provjere optužbi koje terete estradnog umjetnika Miroslava Ilića za javno iznošenje svojih političkih stavova, te ukoliko se tvrdnje pokažu kao tačne, Ilić bi s tim činom prekršio odredbe ugovora. Ukoliko izvođač otkaže nastup ili ne ispuni ugovorne obaveze kojim dovodi u pitanje održavanje koncerta, dužan je obeštetiti organizatora, tako što će mu podmiriti sve troškove koji budu proizašli takvim postupanjem”.

Kontaktirali smo i Faruka Drinu, koji nam je rekao da će sve u vezi sa koncertom Miroslava Ilića biti definitivno poznato u ponedjeljak.