Hrvatska ispustila osam razlike, Slovenija nosi broncu

0
798

Hrvatska rukometna reprezentacija manje od 24 sata nakon dramatičnog dvoboja i traumatičnog poraza od Norveške igrala je protiv Slovenije za brončano odličje na Svjetskom prvenstvu. Imala je osam razlike, igru, praktički medalju u rukama, a onda je u zadnjih 15 minuta potpuno pala i izgubila dobiveno.

 

HRVATSKA – SLOVENIJA 30:31 (18:13)

Hrvatska: Ivan Stevanović, Ivan Pešić, Lovro Mihić, Domagoj Duvnjak 4, Luka Stepančić 1, Jakov Gojun, Jerko Matulić, Zlatko Horvat 4, Tin Kontrec 1, Stipe Mandalinić 1, Manuel Štrlek 6, Željko Musa, Lovro Jotić, Marko Mamić 1, Luka Šebetić 5, Luka Cindrić 7

Slovenija: Matevž Skok, Urban Lesjak, Blaž Blagotinšek 3, Nik Henigman 2, Gašper Marguč 4, Vid Kavtičnik 1, Blaž Janc 2, Jure Dolenec 2, Darko Cingesar 4, Vid Poteko, Tilen Kodrin, Matej Gaber 3, Marko Bezjak 4, Jan Grebenc 3, Miha Zarabec 1, Borut Mačkovšek 2

Sedmerci: Hrvatska 1/1, Slovenija 4/4

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Slovenija 4 minute

Izgubljene lopte: Hrvatska 6, Slovenija 11

Hrvatska je ostala bez odličja na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. U susretu za treće mjesto protiv Slovenije poražena je 31:30 iako je u drugom dijelu imala ogromnih 24:16.

Potpuni pad dogodio se u zadnjih 15 minuta kada je Slovenija napravila veliki preokret i odnijela pobjedu. Nakon teške bitke s Norvežanima, bilo je jasno da će Hrvatska imati teških razdoblja, a ona su se dogodila u završnici što je ipak svježija Slovenija uspjela iskoristiti.

U dobrom dijelu susreta Hrvatska je izgledala jako dobro, imala ugodnu prednost i činilo se da jednostavno ne može izgubiti ovu utakmicu. Ali kada je došlo do pada, potpuno je izostao protok lopte , uslijedila su soliranja i šutevi iz teških pozicija te su Slovenci polako dostizali zaostatak i stigli do velikog preokreta.

Hrvatska je od početka bila bolja i posljednji egal Slovenci su imali u sedmoj minuti kada su bili na 3:3. Do odlaska na odmor prednost Hrvatske narasla je na 18:13, a u završnici poluvremena bilo je i plus šest.

Nastavilo se u sličnom ritmu i u drugom poluvremenu kada je Hrvatska imala i osam razlike, ali tu su polako krenuli problemi.

U zadnjih 15 minuta sve teže dolazilo se do pogotka, a u 52. minuti nakon gola Horvata s krila za 29:24, Hrvatska je potpuno stala.

Slovenija je napravila seriju 5:0 za pet minuta, seriju Slovenije prekinuo je nakratko Šebetić, ali nakon toga prvo Janc, a onda Mačkovšek zabijaju i Slovenija radi preokret.

Posljednji hrvatski napad nije prošao, Duvnjak je blokiran i Slovenija odnosi pobjedu.

Završnica za analizu, Hrvatska je bila umorna, ali u svakom slučaju nije smjela ispustiti ovu prednost.

https://twitter.com/Hand2017/status/825452167662272512