KARDINAL PULJIĆ ČESTITAO BOŽIĆ PATRIJARHU IRINEJU I EPISKOPIMA U BIH

0
881

“U zajedništvu vjere u istog Isusa Krista dijelim radost Božića s Vama osobno i cijelom Srpskom Pravoslavnom Crkvom koju predvodite”

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, početkom siječnja 2016. uputio je božićni čestitku patrijarhu srpskom gospodinu Irineju i episkopima u Bosni i Hercegovini.

U svojoj čestitci patrijarhu Irineju kardinal Puljić je najprije napomenuo da su katolici proslavili Božićno otajstvo po gregorijanskom kalendaru, a da će uskoro cijela Srpska Pravoslavna Crkva, kojoj kao patrijarh srpski predsjeda, „slaviti isto Otajstvo Rođenja Isusa Krista našeg Spasitelja i Otkupitelja po julijanskom kalendaru“.
„U zajedništvu vjere u istog Isusa Krista dijelim radost Božića s Vama osobno i cijelom Srpskom Pravoslavnom Crkvom koju predvodite. Zato kličem Vašim drevnim usklikom: Mir Božji – Hristos se rodi! Taj Kristov mir neka zaživi u našim srcima i u našim obiteljima kao i u našim narodima, da bi iz vjere u Krista bili istinski graditelji mira. Čestitajući Vam Božić ujedno želim da Krist Gospodin bude radost i blagoslov u Novoj 2016. godini“, stoji u čestitci kardinala Puljića patrijarhu Irineju.

Kardinal Puljić je na početku božićne čestitke, upućene episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom i administratoru Mitropolije dabrobosanske gospodinu Grigoriju kojega je nazvao dragi bratom u apostolskoj službi, najprije zahvalio za njegovu „ljubaznu Božićnu čestitku“ upućenu njemu i preko njega vjernom puku u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.
„Od srca hvala na toj pažnji, čestitki i lijepim željama. Kako Vi osobno i cijela Eparhija, Vama povjerena da je vodite, isto Otajstvo Rođenja Isusa Krista uskoro slavite, želim Vama u svoje ime i u ime vrhbosanske Crkve koju predvodim uzvratiti istim osjećajima radosti vjere čestitku riječima koje Vi običavate govoriti: Mir Božji – Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!“, napisao je kardinal Puljić zaželjevši episkopu Grigoriju ujedno i obilje Božjeg blagoslova i sreće u Novoj 2016. godini.

Kardinal Puljić je uputio božićne čestitke također episkopu zvorničko-tuzlanskom gospodinu Hrizostomu i episkopu bihaćko-petrovačkom gospodinu Atanasiju. (kta)