Dr. Sead Ćebić & Prijatelji otkupili priznanja don Ante Ledića

Ovih blagdanskih dana među najčitanijim vijestima bila je inicijativa dr.sc.don Ante Ledića, novotravničkog župnika župe „Presveto Trojstvo“ kako prodaje sva svoja mukotrpno osvojena priznanja i plakete za pomoć liječenja Josipa Ledića-Ledana sa Kupresa i Nirmele Kurtović iz Zenice.

U razgovoru nam je rekao kako sva ova priznanja za njega imaju sada samo emotivnu vrijednost, ali puno veća vrijednost je ako se njihovom prodajom bolesnima vrati život i osmijeh na lice. Društvene mreže su bile gotovo potopljene tisućama„lajkova“ i pohvalama ove humane geste, ali samo su se najbolji odvažili podržati don Antinu želju. Među prvima javio se dr.SeadĆebić, poznati liječnik iz Zavidovića koji je pozvao svoje prijatelje Ivicu Ćurića, Ivicu Manduru, a kasnije i Matu Zovku, načelnika općine Žepče da animiraju svoje poznanike i prijatelje te otkupe sva priznanja, ali ih ujedno i vrate u ruke nekadašnjeg šampiona u olimpijskom dizanju utega.

Nekoliko je osoba osobno uplatilo na račun don Ante ili donijelo novac u ured, a na neke obećane uplate se još čeka. Budući da se darovi ne prodaju pitali smo don Antu što kani učiniti sa svojim priznanjima? „Zahvalan sam dr. Ćebiću i svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji te otkupili moje ponuđene trofeje. U razgovoru s mojim dragim prijateljem dr. Ćebićem jasno mi je dao do znanja da se dar više ne prodaje, tako da ih više nemam pravo dati na aukciju, pa sam odlučio darovati ih muzeju u rodnom gradu Kupresu, ispod kojih će stajati osim moga imena i imena svih ovih darovatelja.

Da bi posjetiteljima muzeja bilo jasno tko su ovi ljudi ugravirati ću cijelu ovu humanu priču. Uvjeren sam da moji prijatelji biti suglasni s ovom mojom nakanom“. Donosimo ekskluzivnu vijest s popisom darovatelja kao i novčanim iznosom koji će ovih dana biti uplaćeni na račun Josipa i Nirmele kojima želimo što skorije ozdravljenje.

Ovo su veliki humanisti kojima don Anto, a i mi upućujemo iskrenu zahvalnost:

 1. Dr. Sead Čebić
 2. Mato Zovko
 3. Jozo Bakula
 4. Pero Tadić
 5. Berislav Jukić
 6. Ivo Klarić
 7. Josip Martić
 8. Ivica Ćoruša
 9. Anto Sinanović
 10. Mario Adžić
 11. NesibHusičić
 12. Zovko osiguranje
 13. Anto Galić
 14. Adnan Mujić
 15. Marinko Bonić
 16. Ivica Ćurić
 17. Ivica Mandura
 18. Elmedin Voloder
 19. Ernad Muftić
 20. Hasan Badnjar
 21. Josipa Ćurić
 22. Jelena i Danijel Karimović
 23. Nevenko Grlić
 24. Andrej Kajić
 25. Branko Pervan
 26. Eso Porobić
 27. Nermin Muslić
 28. Marjanko Divković
 29. Anton Spajić
 30. Marko Spajić
 31. Haris Poturović
 32. Dr. Ermin Čehić
 33. Janko Đuzel
 34. Izeta Mešić
 35. Dr. Adnan Brčić
 36. Dr. Muhamed Mujić
 37. Dr. Šemso Hodžić
 38. Anton Pejinović
 39. Ferid Mujanović
 40. Dr. Ferid Kaknjašević
 41. Sifet Tursić
 42. Adnan Mujić
 43. Hasan Ibrahimović
 44. Stjepan i Ivana Stanić
 45. Dražen Hrenić
 46. Udruga PRONT Novi Travnik
 47. Ivica Bajo
 48. Gordana Adžaip
 49. Marija Čakar
 50. NerminNuhić – Brada
 51. Mario Babić
 52. Mirjana Sluganović
 53. Don Anto Ledić

Ukupno prikupljeno:

= 1.520,00 eura

= 5.300,00 KM