Tomislav Bošnjak-Matić, prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora, novi je načelnik općine Vitez, a u izjavi za Fenu kaže kako će se naredne četiri godine posvetiti, među ostalim, komunalnoj infrastrukturi, te suradnji s gospodarstvenicima kako bi se osigurali uvjeti za nova zapošljavanja i što bolje plaće radnika….

Zahvalivši građanima koji su glasovali za njega na nedjeljnim izborima, Bošnjak-Matić je istaknuo kako stanovnici Viteza od njega očekuju da uradi ono što nije učinjeno do sada.

Tko god kaže da je uradio nešto, uz dužno poštovanje, mora znati da sa 4.000 nezaposlenih u Općini to nije dovoljno. I evo, prvi kažem da nije urađeno dovoljno, ukoliko imamo taj podatak, kazao je on.

Bošnjak-Matić najavio je kako će uređivanje središta grada, te toplifikacija grada, o kojoj se godinama govori, biti neki od projekata na koje će biti fokusiran u naredne četiri godine.

Tomislav Bošnjak-Matić bio je kandidat koalicije HDZ-a BiH, HDZ-a 1990 i HSS-a Stjepan Radić za mjesto načelnika općine Vitez, a prema posljednjim preliminarnim podacima osvojio je 56,74 posto glasova.

Drugi kandidat za ovu poziciju bio je dosadašnji načelnik Općine Advan Akeljić koji je, kao kandidat koalicije SDA i SBB-a, dobio 43,26 posto glasova.