Zlata vrijedna pobjeda Viteza na Pecari

0
1244

Vitez slavio protiv Širokog Zlata vrijedna pobjeda Viteza na Pecari

Široki Brijeg i Vitez danas su na stadionu Pecara odmjerili snage u okviru 8. kola Lige za opstanak BiH.  Plavo-bijeli suprotstavili su se Vitezu s kombinovanim sastavom, jer su sve misli okrenute ka finalu Kupa BiH, a fudbaleri Viteza teškom mukom su to uspjeli iskoristiti i na kraju su slavili s minimalnih 1:0 golom Hrvoja Barišića.

Početak utakmice na Pecari donio je blagu terensku inicijativu gostiju. Gol Širokog Brijega su pokušavali ugroziti Mamić i Barišić, ali nijedan od pokušaja nije bio dovoljno opasan po gol domaće momčadi.

Od 40. minute Vitezu se ukazala šanse da lakše dođe do iznenađujuće pobjede. U rasponu od samo nekoliko minuta Mario Marina je dobio dva žuta, odnosno crveni karton, pa je Vitez u drugom dijelu igrao s igračem više.

Nastavak ovog meča nije ponudio mnogo. Jedinu priliku vrijednu pomena Široki Brijeg je imao u 78. minuti kada je Čabraja promašio prazan gol, a kako to obično biva, kazna je stigla vrlo brzo. Pet minuta prije kraja utakmice Vitez je dobio jedanaesterac, a siguran realizator s bijele tačke je bio Barišić. To je ujedno bio i jedini gol na ovoj utakmici.

Vitez je prethodno na pobjedu u prvenstvu čekao od 5. novembra 2016. godine i ovaj trijumf je sigurno izabranike Slavena Muse približio luci spasa.

Premijer liga BiH, Liga za opstanak: Široki Brijeg – Vitez 0:1