(VIDEO) “Pali” dileri u Ulcinju: U pod čamca sakrili tonu i po skanka

0
1430

Crnogorska policija uhapsila je u četvrtak državljane Albanije Benarda Tahiraja (33) i Eltona Caušaja (40), zbog sumnje da su iz svoje zemlje u Crnu Goru unijeli tonu i po droge, koju su namjeravali, iz Ulcinja, preko mora, da prošvercuju do Italije.

Oni su uhapšeni dok su se vozli gliserom, u momentu kad su se od Velike plaže udalji oko 13 kilometara ka obali Italije. Njih je, na moru, zaustavila Plovna jedinica crnogorske granične policije, pišu crnogorski mediji.

Inspektori su u podu čamca pronašli 78 džakova sa po 20 kilograma skanka.
“Izvršeno je mjerenje jednog broja pakovanja sa skankom i prosječna težina po pakovanju iznosu oko 20 kilograma, s tim što su neka pakovanja koja još uvijek nisu izmjerena manja a neka veća od izmjerenih. Na osnovu toga procjenjuje se da je zaplijenjeno oko 1.500 kilograma skanka s tim što će se precizna količina ove oduzete droge znati nakon vještačenja u Forenzičkom centru. Policijski službenici, zajedno sa pripadnicima Vojske koji su u međuvremenu pristigli kako bi pomogli u potrazi, pretražuju lice mjesta, na oko osam nautičkih milja od obale, jer se sumnja da su B.T. i E.C. prilikom prilaska policijskog plovila izbacili iz glisera manju količinu ove opojne droge”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

radiosarajeevo.ba