VRIJEME DANAS

0
1530

Pretežno sunčano, temperatura do 34.

Danas u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni više sunčanog vremena prije podne. Jači razvoj oblačnosti će u drugoj polovini dana usloviti pljuskove i grmljavinu. Jače nevrijeme se očekuje u sjevernim područjima Bosne. U večernjim satima se očekuje dolazak frontalnog poremećaja sa zapada koji će se u noći premještati prema istoku.

Uslovit će kišu, pljuskove i pad tamperature zraka. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 34°C.

U četvrtak Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Jači pljuskovi u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 15°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 25 do 28°C.
U petak u Bosni veći dio dana pretežno oblačno vrijeme.

Prije podne kiša se očekuje na istoku Bosne. Poslije podne razvedravanje. U Hercegovini se razvedravanje očekuje prije podne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 25 do 29°C.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH