Potpisan ugovor za izgradnju šeste lamele bolnice u Novoj Biloj

0
1127

U utorak su u bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj potpisani ugovori s izvođačima radova i nadzorom izgradnje šeste lamele ove bolnice.

Dogradnjom će bolnica dobiti prostor koji omogućava brzu dijagnostiku prije svega u području patologije, kliničke citologije, mikrobiologije, transfuzije i laboratorije, što će stvoriti i potrebu zapošljavanja 25 do 30 stručnjaka iz ovih oblasti.

Nakon dvije godine pripremanja sve je spremno za početak izgradnje šeste lamele. Sredstva je većim dijelom osigurala Vlada Republike Hrvatske, a ukupna vrijednost projekta je1.848.183,89 KM, kazao je ravnatelj bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” dr. Velimir Valjan.

 

Ministar zdravstva Srednjobosanskog kantona Nikola Grubešić smatra da će ovo ulaganje donijeti višestruku korist, rasteretit će se postojeći i dobiti novi kapaciteti koji će biti ugodniji za rad i boravak kako zaposlenika, tako i samih pacijenata.

 

Nakon svih ulaganja posljednjih godina, a i mnogim planiranim mislim da ćemo dobiti dugoročno osiguran objekt zdrave građevinske konstrukcije koji će biti na usluzi svima,rekao je Grubešić.

 

Izvođač radova je konzorcij iz Viteza – Ukras d.o.o., Max d.o.o. i TiKop d.o.o., a za nadzor izgradnje je zadužena Ledić Arhitektura d.o.o. Travnik.

Završetak izgradnje se očekuje u sljedećih godinu dana.