Vremenska prognoza za danas.

0
1185

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je zabilježena ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne.

Temperature zraka u 08.00 sati: Novi Travnik 13, Bjelašnica 11 stepeni, Sokolac 13, Goražde, Ivan-sedlo 14, Kupres, Sarajevo 16, Bugojno, Jajce, Srebrenica, Tuzla, Zvornik 18, Livno, Prijedor, Sanski Most, Zenica 19, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac 20,
Doboj 21, Mostar, Čapljina 23, Trebinje 24 i Neum 25.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

U BiH danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Prijepodne padavine će biti uglavnom na sjeveru, sjeverozapadu i sjeveroistoku Bosne, kao i na istoku Hercegovine, a poslijepodne u većini područja. Izraženije grmljavinsko nevrijeme je moguće u istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne, praćeno pojačanim udarima vjetra, a lokalno je moguća i pojava grada.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od 25 do 31, na jugu od 31 do 34 stepena.

U Sarajevu će danas biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.