Vremenska prognoza za danas

0
909

Danas se prije podne sa sjeverozapada očekuje jače naoblačenje koje će se već sredinom dana proširiti na cijelu zemlju i usloviti pad temperature zraka, kišu, na planinama i snijeg.

Od poslije podnevnih sati i tokom noći na srijedu očekuje se da se granica snijega spusti i do 500 metara nadmorske visine.

Većinom će pasti između 15 i 35 litara padavina po metru kvadratnom, lokalno i do 50 litara. Vjetar slab do umjerene jačine.

U Bosni ujutro jugo koje će prije podne promijenuti smjer na sjever i sjeverozapad. U Hercegovini jugo veći dio dana, od poslije podnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C.

Najviša dnevna temperatura zraka od 9°C u Krajini do 15°C prema istoku Bosne. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 18°C. Sa dolaskom padavina osjetan pad temperature zraka.

nt vrijeme 18,4

U Sarajevu više sunčanog vremena prije podne. Od sredine dana naoblačenje praćeno kišom. U noći na srijedu se očekuje i susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna oko 14°C.