Vitežan Josip Biletić prvak Europe!

0
1598

Hrvatski juniorski reprezentativac Josip Biletić (+80 kg) postao je Europski prvak u boksu na netom završenom EUBC Europskom prvenstvu u Mađarskoj.

Mladi je Zadranin, inače porijeklom iz Viteza, izvrsnim direktima u finalu deklasirao Rusa Timura Slachchnina, a bacao ga je i u nokdaun u prvoj rundi.
Odlično je bilo. Slušao sam što mi je kut govorio i nametnuo sam svoj boks. Rus mi jednostavno nije mogao ništa” rekao je nakon finala 16-godišnji Josip te nastavio:

“Prvenstvo je bilo dugo i naporno. Pobijedio sam zaista najbolje boksače, Bjelorusa Austrijanca i sada ruskog prvaka. Želio bih se zahvaliti i treneru Vidaiću, stručnom stožeru i posebno predsjedniku saveza Boni Bošnjaku koji nas je došao podržati u Kapošvar. To nam je puno značilo” rekao je novi Europski prvak, Josip Biletić.

U novijoj hrvatskoj povijesti Europskim naslovom okrunili su se lani, u seniorskoj konkurenciji, Filip Hrgović i preklani, u konkurenciji mlađih seniora, Luka Plantić, te 2009. Dino Mansour. Sada je i Biletić ušao u taj ekskluzivni klub.

Prezadovoljni smo. Imamo Europskog prvaka Biletića i brončanog Europljanina Veočića na ovom Prvenstvu. Pokazujemo kontinuitet rezultata i to želimo zadržati. U Kapošvaru je reprezentacija naapravila odličan posao i vjerujem da to ove godine nije sve”, izjavio je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, koji je kao član Izvršnog odbora europske boksačke konfederacije i predao medalju Josipu.

Moram priznati da smo skromno krenuli na ovo prvenstvo. Intimno smo priželjkivali ovakav uspjeh i dvije medalje, ali nismo željeli raditi pritisak na momke”, nadovezao se na priču izbornik Pero Veočić, čiji je sin Gabrijel, jučer potvrdio svoju broncu.

Spomenimo da je u Mađarskoj nastupilo 240 boksača iz 35 zemalja.

Hrvatska je nastupila sa sedmoricom boksača, a u stručnom stožeru uz spomenute i trenera Nikolu Švalja nakratko su se pridružili i treneri Matej Matković i Ante Čepo čiji je Osječanin Bruno Gajić osvojio 5. mjesto.

Pohvalimo još i Nou Ježeka koji je također upisao pobjedu, te i hrvatskog suca Naima Ramaja, koji je sudio finale u ringu.

Veliki uspjeh nakon velikog truda, reprezentacije i Saveza koji već niz godina pokazuje uzlaznu putanju cijelo vrijeme.

 

 

Izvor: Croring Magazine