U Jajcu održana izložba pasa “CAC BiH Jajce 2016”

0
2396
jajce-online.com

U nedjelju je na Malom Plivskom jezeru u Jajcu, na lokalitetu poznatih mlinčića, održana Državna izložba pasa svih pasmina „VI CAC BiH Jajce 2016“…

Izložbu je organizirao Kinološki klub „Biseri Plive“ iz Jajca. Nakon intoniranja državne himne, prisutnima su se obratili predsjednik kinološkog kluba „Biseri Plive“ Jajce Alija Ćosić, te načelnik općine Jajce Edin Hozan.

Izložba je otvorena simboličnim puštanjem golubova.

Pored domaćih, na manifestaciji su sudjelovali brojni gosti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja. Na izložbi je sudjelovalo oko 120 pasa, 35 različitih pasmina, među kojima su najbrojniji bili Rottweileri, Njemački ovčari i Dobermani.

Ovogodišnju izložbu u Jajcu sudili su Slavoljub Andrić i Darko Živanović, kinološke sudije iz Srbije, te Alen Salkić iz Bosne i Hercegovine.

Za najljepšeg psa ovogodišnje izložbe proglašena je ženka Zlatnog retrivera Evangelina Bady Best Friend, vlasnika Borne Pekića iz Kozarske Dubice.

Drugo mjesto pripalo je Dobermanu u vlasništvu Bogoljuba Novakovića iz Banja Luke, dok je trećeplasirani bio Irski setter vlasnika Envera Krše iz Splita.

Posebno zanimljiva bila je revija „dijete i pas“, u kojoj su pse izlagali najmlađi sudionici. Prvo mjesto u ovoj kategoriji pripalo je Bernardincu Fany Hobbys kojega je izlagao petogodišnji Hamza Ćosić iz Jajca.

Kada su u pitanju Jajčani, svoje ljubimce su izlagali sljedeći vlasnici: Adriana Jelica, Žan Anđić, Alija Ćosić, Anel Hadžić, Ivo Jakešević, Luka Smoljan, Dragan Stanković, Miroslav Jakešević, Dragan Samarđić, Luka Smoljan, Mustafa Joldo, Merim Zejnilagić, Ademir Aganović, Korina Ladan i Dragan Stanković.

Organizator i mnogobrojni sponzori osigurali su bogat fond nagrada, a najzaslužnijima su uručene plakete. Manifestacija je trajala do 14:30 sati, nakon čega je upriličeno druženje za sve sudionike i goste.

Generalni sponzor izložbe bila je Općina Jajce, a medijski pokrovitelj Jajce Online.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija sa Državne izložbe pasa “VI CAC BiH Jajce 2016”.

DSC04714DSC04694DSC04647DSC04610DSC04596DSC04589DSC04579DSC04565