(VIDEO) Službeno: Cristiano Ronaldo po četvrti puta dobio Zlatnu loptu, Messi drugi, Luka Modrić 17.!

0
1436
Foto: Twitter

Napadač madridskog Reala Cristiano Ronaldo, koji je osvojio Ligu prvaka i Europsko prvenstvo sa reprezentacijom Portugala,
dobitnik je Zlatne lopte francuskog magazina France Football, i to četvrti puta u karijeri, objavljeno je u ponedjeljak u Parizu.

“Velika je čast što sam po četvrti puta osvojio Zlatnu loptu. Emocije su jednake kao i kad sam ju prvi puta osvojio. Nisam mogao ni sanjati da ću je dobiti četiri puta. Želim se zahvaliti svojim suigračima u Realu i reprezentaciji Portugala. Jako sam sretan i ponosan”, kazao je Ronaldo za “L’Equipe TV”. Ronaldo je sa Realom u Japanu na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Iza Ronalda su se plasirali napadač Barcelone Lionel Messi, te Antoine Griezmann iz Atletico Madrida, a u izboru je sudjelovalo 173 novinara .

Rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti je Lionel Messi sa pet nagrada (2009, 2010, 2011, 2012, 2015), dok je Ronaldo četiri puta bio dobitnik (2008, 2013, 2014, 2016).

Francuski magazin France Football je nagradu za najboljeg nogometaša godine u Europi, Zlatnu loptu, ustanovio 1956., a od 2010. do 2015. je izbor organiziran zajedno sa Fifom, i tada je Zlatna lopta bila nagrada za najboljeg nogometaša svijeta.

Od ove godine France Football ponovno samostalno bira dobitnika Zlatne lopte, dok Fifa ima svoj izbor. No, i u Fifinu izboru isti su igrači kandidati za najboljeg nogometaša godine – Ronaldo, Messi i Griezmann.