(VIDEO) Najatraktivniji poen godine, bolje ne može

0
1139

Od nedjelje se u Londonu igra završni turnir najboljih tenisača u 2016. godini u pojedinačnoj i parskoj konkurenciji. Najposječeniji su naravno mečevi Novaka Đokovića, Andyja Murrayja i drugih singl igrača, dok mečevi parovi i nisu toliko. No, koliko atraktivni mogu biti parski mečevi najbolje smo mogli vidjeti minulog ponedjeljka.

Australsko-finska kombinacija Peers/Kontinen slavila je protiv španjolske Lopez/Lopez s 2:0 u setovima, a najbolji poen meča, lako moguće i cijele sezone, stigao je u samoj završnici prvog seta, prenosi Gol.hr.

Kontinen i Peers su dominirali poenom od početnog udarca (servis) i pritiskali Lopeze s mreže sve do jednog teškog voleja koji je morao odigrati finski tenisač. Kontinen je pod oštrim kutem usmjerio loptu da nakon što padne u teren ide prema van, što je Marcu Lopezu ostavilo samo jednu mogućnost – da između stupa koji drži mrežu i FedEx kućice (cca pola metra udaljenosti) progura svoj udarac.

On je u tome i uspio, lopta se jedva odbila u zrak od poda no Peers je na čudesan udarac odgovorio još bolje. Kratkim trzajem reketa usmjerio je dijagonalno lopticu, pored nemoćnog Feliciana Lopeza.

Ovo je uistinu najbolje što parovi mogu ponuditi. Uostalom, uvjerite se sami koliko mogu biti zanimljivi…