Večeras 13. po redu festival “Dok teče Lašva” u našem gradu

0
3498

Večeras od 19:00 h. održati će se 13.po redu festival pjesme i plesa “Dok teče Lašva”

Gost večeri ovogodišnjeg festivala je mlada pjevačka zvijezda Roko Blažević iz Splita, pobjednik “ Pinkovih zvjezdica 2017 “. Pjevačka zvijezda, biser Dalmacije svojim glasom je oduševio region,a to će učiniti i 6.10. u Sportskoj dvorani Novi Travnik!

Svu ljepotu autorske dječje pjesme prenosi televizija BiH.

Prigodu da uživaju u ljepoti koju festival nosi imati će gledateljstvo cijele BiH,a i oni izvan granica naše države.

Ove godine Međunarodni festival dječje glazbe „Dok teče Lašva“ održava se u sklopu Dječjeg tjedna sa ciljem da obogati sadržaje za mlade, kako našeg grada mladosti tako i šire.

Na festivalskoj sceni u petak 6. listopada predstavljaju Zvijezde i Zvjezdice iz 6 zemalja: Hrvatske, Srbije, Crne gore, Makedonije, Bugarske i domaćina BiH.

 

Na večeri festivala u živom pjevanju donose nam 14 novih pjesama koje će zasigurno obogatiti svijet dječje glazbe i biti rado pjevane. Svojim plesnim koreografijama popratiti će ih PC „Prijatelji djece maya“, SPC „LDF“ iz Viteza, Novotravničke mažoretkinje i Zumbice.

Ove godine Udruga „Dok teče Lašva“ humanitarnu notu festivala daruje Edukacijsko rehabilitacijskom centru „Duga“ iz Novog Travnika. Od svake prodane ulaznice jednu konvertibilna marka ide za rad centra.

Glumci na sceni su već svima znani dvojac Anela Križanac u liku klobučara i Mirna Mišković u liku djevojčice. Na scenu nam donose ovogodišnju festivalsku temu „Čarolija“. Sa porukom : „Čarolija prijateljstva u svima nek’ cvijet to sada žele sva djeca svijeta“.

I ove godine imamo sjajne dječje pjesme eminentnih autora iz regije kao što je poznati hrvatski skladatelj Nenad Ninčević, sjajna autorica dječjih pjesama Maja Rogić iz Zagreba, dječji pjesnik Tode Nikoletić iz Srbije, Marinko Pavićević iz Crne Gore naš dugogodišnji suradnik na festivalu, Dani Milev iz Bugarske, Novosadski skladatelj i aranžer Lado Leš i dr.

Ove godine festival ima jednu svoju neobićnost, koja se rijetko dešava na festivalima,a možda se nikada nije ni desila. To je nastup dvije sestre Magadalene i Lucije te brat Luke Saraf iz Jajca. Ništa ne bi bilo neobićno da oni nisu trojke. Zaista nesvakidašnji festivalski događaj.

 

Kroz godine svoga postojanja festival je stekao mnoge prijatelje koji mu pružaju nesebičnu potporu. Hvala im na tome! A posebno hvala našem Generalnom pokrovitelju predsjedniku FBiH Marinku Čavari, Dijamantnim sponzorima Općini Novi Travnik i Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB te Zlatnim sponzorima EP HZ HZ Mostar i Federalnom Ministarstu kulture i športa.

Pozivamo gledateljstvo da dođe i uživa u glazbeno scenskom nastupu oko 120 mališana te da im na taj način odamo priznanje za uloženi trudu i rad , hrabrost i telentu koji će nam prikazati na festivlaskoj sceni Dok teče Lašva 2017.

Sponzori festivala “Sport Plus“ i “Bet – Live“.

Fotografija Gorana Puletica.

Fotografija Gorana Puletica.

Fotografija Gorana Puletica.