Uskrsni koncert OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik

0
3348

U prigodi nadolazećeg blagdana, učenici i nastavnici OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik su 11.travnja 2017.godine u crkvi sv. Josipa u Rankovićima održali svoj Uskrsni koncert.

Glazbeno druženje otpočelo je nastupom zbora i izvedbom canona “Gloria“,a potom su svoje umijeće muziciranja predstavili i učenici na gitari, glasoviru, harmonici i violini. Vesele zvuke mediterana svojom izvedbom donio je orkestar Orffovog instrumentarija.

Radosnim pjevanjem prigodne uskrsne pjesme „Ostani s nama“, lijepu glazbenu večer odjavio je zbor glazbene škole uz solistički nastup Ive Dujo, Ivone Mlakić i Luke Barnjaka te uz veliku pomoć učenika pripremnog razreda.

U svom obraćanju ravnatelj glazbene škole je istaknuo da nije tajna da glazbena škola ima mlade talentirane učenike, ali i one koji su sa VII. Otvorenog Federalnog natjecanja glazbenih škola u Zenici u glazbenu školu i grad Novi Travnik donijeli dvije prve nagrade na violini, glazbenom instrumentu koji proizvodi božanski lijepe tonove.

Diplome su uručene prvonagrađenoj u pretkategoriji Vansi Fišić i Luciji Grubešić prvonagrađenoj u trećoj kategoriji. Ovaj hvalevrijedan uspjeh Vanesa i Lucija su postigle pod stručnim vodstvom profesorica Dajana Karin Palavra ,a zasluge pripadaju i profesoru Darku Dujmušiću za glasovirsku suradnju.

Na kraju koncerta, domaćin don Miljenko Džalto se zahvalio glazbenoj školi na prvom gostovanju u rankovačkoj župi, te pozvao učenike i nastavnike na druženje i okrjepu u župnu dvoranu.

Bila je to lijepa uskrsna čestitka učenika i djelatnika OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik!