Sloboda u problemima pred sudar s Izraelcima

0
1343

Nogometaši tuzlanske Slobode, koji će u četvrtak igrati utakmicu prvog pretkola Europske lige s momčadi izraelskog Beitara iz Jeruzalema, doputovali su u Zenicu.

Jučer je u Zenicu doputovala i izraelska ekipa, koja je sinoć trenirala na glavnom terenu SRC Kamberovića polje. Gosti su uz jako osiguranje policijskih timova proveli oko sat vremena na travnjaku, udaljenom od hotela šezdesetak metara, nakon čega su se vratili u hotel gdje će boraviti sljedeća tri dana.

Tuzlanski sastav je tokom jučerašnjeg boravka u Zenici analizirao igre protivnika, koji je trećeplasirana ekipa izraelske lige.

-Radi se o vrlo jakoj ekipi, puno jačoj nego što smo mislili, ali moramo tražiti svoje prilike u sljedeće dvije utakmice. Analizirali smo njihovu igru i pokušati ćemo da se postavimo kao ravnopravan protivnik, iako imamo administrativnih problema oko angažmana igrača, ali i nekoliko iznenadnih ozljeda igrača na koje smo računali za prvu utakmicu. Ne smijemo dozvoliti da nas iznenade na našem terenu, a u gostima ćemo vidjeti kako ćemo odigrati. Cilj nam je ostvariti povoljan rezultat u prvoj utakmici zbog naše ekipe i bh. nogometa- kazao je Feni trener Slobode Husref Musemić.

Prema prvim informacijama još nije dogovoren televizijski prijenos utakmice, a goste će pratiti grupa od oko 200 navijača, koji će u Zenicu stići sutra na dan odigravanja utakmice.

Prva utakmica prvog pretkola UEFA Evropske lige između tuzlanske Slobode i jeruzalemskog Beitara igra se u četvrtak na stadionu Bilino polje u Zenici od 18.00 sati.