SGŠ Jakova Gotovca proslavila 20 godina postojanja

0
1512

Sala Osnovne škole Novi Travnik bila je premalena za sve koji su željeli sudjelovati u proslavi ove velike obljetnice Srednje glazbene škole Jakova Gotovca…

Trenutno škola ima 55 učenika koji se obrazuju na odsjecima za klavir, harmoniku, violinu, saksofon, klarinet, gitaru i solo pjevanje. Obrazuje ih 15 profesora od kojih su njih devet nekada bili učenici ove škole. Tijekom dva deseljeća u ovoj obrazovnoj ustanovi svoje znanje unaprijedilo je 254 mladih ljudi od kojih je 53 kasnije završilo muzičke akademije.

Uz djelatnike i trenutne učenike, u Novom Travniku u četvrtak navečer okupili su se i bivši učenici i djelatnici ove škole.

Ovom prigodom posebno želimo istaknuti našeg bivšeg učenika Milana Lucića kao prvog doktora klavira u BiH. Trenutno 26 naših bivših učenika studira na Muzičkim akademijama u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Mostaru i Zagrebu. Hvala svim sudionicima večerašnjeg koncerta, našim bivšim i sadašnjim učenicima što su se odazvali našem pozivu. Sigurna sam da ćemo svi odavde otići bogatiji i ispunjeniji, kazala je voditeljica programa prof. Ivona Grebenar.

U sredini u kojoj djeluje ova škola je gotovo jedini generator glazbeno – kulturnih događanja, pa je stoga njen značaj mnogo veći od samo obrazovnog. Tom u prilog govori činjenica od oko 500 održanih koncerata i drugih nastupa širom BiH i regije, poručeno je u četvrtak.

Ravnateljica SGŠ Jakova Gotovca Ivanka Vrhovac zahvalila se svima na dolasku i uručila zahvalnice pojedincima i ustanovama koji su najzaslužniji za postojanje i afirmaciju škole kroz ovih 20 godina.

Dodajmo Sportska kladionica “Sport Plus” podržala je održavanje ovog svečanog koncerta.