Bradara: Dom naroda zasjedat će svakog četvrtka do Nove godine?

0
1045

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH zasjedat će svakog četvrtka do kraja godine ako to u ponedjeljak odobri Kolegij.

To je izjavila predsjedavajuća Lidija Bradara nakon što je izaslanik ostalih naroda Edin Forto, na današnjoj izvanrednoj sjednici Doma rekao da predsjedavajuća nije, kao što je obećala na početku mandata, učinila sve da ovaj dom funkcionira u punom kapacitetu jer ”mjesecima ništa nije radio”.

Današnji dnevni red, u kojem su tri točke, Forto je nazvao „mršavim“ i dodao da ništa više materijala nije bilo ni na prethodnom zasjedanju.

Replicirali su mu, u korist predsjedavajuće i njenog zalaganja za efikasan rad, dopredsjedavajući Doma Jasenko Tufekčić i predsjedavajući Kluba hrvatskog naroda Tomislav Martinović, a Forto je na to kazao da se njegova primjedba predsjedavajućoj odnosi i na dopredsjedavajućeg Tufekčića.

Današnja sjednica je započela još jednim događajem nevezanim za dnevni red.

Predsjedavajući Kluba Bošnjaka Osman Ćatić obavijestio je Dom naroda da je izaslanik Amor Mašović, dugogodišnji borac za saznavanje istine o osobama nestalim u proteklom ratu, dobio u međuvremenu nagradu za mir.

Usmene čestitke Mašoviću uputila je, osim Ćatića, predsjedavajuća Bradara.

Prema utvrđenom dnevnom redu, izaslanici Doma naroda izjasnit će se na današnjoj sjednici, na prijedlog Federalne vlade, o predloženom rebalansu ovogodišnjeg federalnog proračuna te analognim izmjenama Zakona o izvršenju proračuna.

Treća tema, koju je inicirao izaslanik Slađan Ilić su izmjene Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima.