Rosbergu pole position u Mađarskoj.

0
1165
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 23: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP waves to the crowd after qualifying in pole position during qualifying for the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 23, 2016 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
U posljednjem je krugu Rosberg ostvario bolje vrijeme od Hamiltona koji je u svom zadnjem krugu morao usporiti zbog nesreće Fernanda Alonsa.

Na putu do prve startne pozicije Lewisu Hamiltonu ispriječila se žuta zastava koja je bila na snazi na drugom dijelu staze u kojem se zbog skliske ceste izvrtio Fernando Alonso. Inače, kvalifikacije su bile prekidane zbog jake, obilne kiše uoči trećeg kvalifikacijskog kruga.

Mercedesov dvojac Rosberg – hamilton krenut će iz prvoga reda, Red Bullovovom duetu (Ricciardo – Verstappen) pripale su treća i četvrta startna pozicija. Nakon kvalifikacija razočaran je bio i Ricciardo koji je u izjavi za BBC rekao kako je i njemu žuta zastava na jednom dijelu staze odmogla u konačnom vremenu.

Hamilton je do trenutka prisilnog zaustavljanja bio četiri desetinke ispred Rosberga.