Refik Lendo sudjelovao na zajedničkom sastanku načelnika Srednjebosanskog kantona

0
1333

U utorak je održan radni sastanak novoizabranih načelnika sa područja Srednjobosanskog kantona…

Na sastanku je, između ostalog, dogovoreno da se ovakvi radni sastanci ubuduće održavaju jedanput mjesečno obzirom na zajedničke interese svih lokalnih zajednica kao i interese regionalnog razvoja.

Sastanku su, pored načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića, prisustovali načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura, načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić, načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo, načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Kreševo Renato Pejak, načelnik Općine Gornji Vakuf Sead Čaušević, načelnik Općine Jajce Edin Hozan i načelnik Općine Busovača Asim Mekić.

Sastanku se pridružila i potpredsjednica Federacije BIH, Melika Mahmutbegović budući da je bila u službenoj posjeti Travniku. Mahmutbegović je čestitala načelnicima na dobivenim mandatima i izrazila zadovoljstvo što su načelnici odlučili organizirati ovakav radni sastanak, po njenom mišljenju, to je idealna prilika da se razmjene informacije i mišljenja.

Glavna tema sastanka je bila rasprava o prednacrtu kantonalnog Zakona o državnoj službi. Načelnici su donijeli zaključak da je prednacrt ovog Zakona dobar i kvalitetno urađen i da se svi trebaju potruditi da što prije dođe u formu nacrta.

Također, načelnici su istaknuli da će im problemi lokalne samouprave biti prioritet u njihovom radu.