INCIDENT NA WINDSOR PARKU: Hrvatski navijači izbačeni s domaće tribine

0
1533

USPRKOS ZABRANI HNS-A

Hrvatska je u jučerašnjem prijateljskom susretu protiv Sjeverne Irske (3-0) na Windsor Parku imala podršku od 25 hrvatskih navijača.

HNS je uoči susreta zbog straha od mogućih nereda i novih kazni zabranila gostovanje svojim navijačima u Belfastu. To je napravila na način da krovna organizacija hrvatskog nogometa nije prodavala ulaznice preko sebe iz, kako su to objasnili, sigurnosnih razloga. No unatoč tome, oko 25 navijača Vatrenih ipak se našlo na Windsor Parku i izazvalo reakciju domaćina.

‘PREGAZILI SU NAS, OVO JE RAZOČARAVAJUĆE’: Čitava Sjeverna Irska bruji o impresivnoj Hrvatskoj

Naime, kako Belfast Telegraph javlja skupina hrvatskih navijača je tijekom prvog poluvremena izbačena s domaće tribine iz sigurnosnih razloga.

“Ova hrvatska noć u Belfastu na svu sreću nije ostala u sjeni problema na tribinama, na kojoj se našlo 25 hrvatskih navijača koji su izbačeni od strane osiguranja tijekom prvog poluvremena”.

Belfast Telegraph izvještava i kako je na utakmici viđen i transparent ‘Nikad ne zaboravite Vukovar” zbog, kako pišu, “masakra koji se dogodio 1991. godine za vrijeme hrvatskog rata za nezavisnost”.