Ramljak: Vraćamo Mercator u BiH

0
1244

Izvanredni povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak kazao je da će vratiti brend Mercator u maloprodajne lance u Bosni i Hercegovini koji će preuzeti sve dobavljače i zaposlenike te će na taj način napraviti restrukturiranje svih obaveza prema dobavljačima, a istovremeno će biti osigurana i radna mjesta zaposlenika.

To je izjavio nakon sastanka s nadležnim državnim i entitetskim institucijama, predstavnicima Agrokorovih kompanija u BiH u vezi sa krizom u ovom koncernu i planovima za buduće poslovanje, na kojem je predstavio Akcijski plan s konceptom i pravcem rješavanja problema u koncernu Agrokor i njegovim firmama kćerima u BiH.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović kazao je da bh. strana podržava Akcijski plan koji je Ramljak prezentirao, izrazivši želju da on uspije te istaknuvši da će BiH sa svoje strane adekvatno odgovoriti.

Nositelj poslovnih aktivnosti Agrokora u BiH je trgovinski lanac Konzum koji posluje kao samostalna tvrtka.

Agrokorove firme u BiH osiguravaju radna mjesta za više od 5.000 zaposlenih. Najveći do poslovanja Agrokorove firmi kćeri u BiH ostvaruju na području Federacije BiH. U dosadašnjim razgovorima o mogućim posljedicama krize u Agrokoru ispostavilo se kako dugovanja prema dobavljačima s područja FBiH trenutno iznose oko 130 milijuna KM (oko 66,5 milijuna eura).