Nakon izmjena Zakona o igrama na sreću koje je usvojio zastupnički Dom federalnog Parlamenta (ali ne i Dom naroda) blizu 6000 radnika strepe za svoja radna mjesta.

U kladionici Sport Plus iz Novog Travnika putem društvenih mreža planiraju i masovne prosvjede.U svome priopćenju za javnost između ostalog navode:
-U Federaciji BiH ima skoro šest tisuća zaposlenih u poduzećima privatnih priređivača igara na sreću. Najvećim dijelom su pripadnice nježnijeg spola…

Facebook i ostale društvene mreže ovih su se dana “okupale” prosvjedima, prigovorima i inicijativama za spašavanje radnih mjesta zaposlenih u kladionicama. Naime, djelatnici poduzeća-kladionica otvaraju zajedničke grupe u kojima razmjenjuju mišljenja i daju potporu vlasnicima i Upravi poduzeća u kojima rade te javno iskazuju nezadovoljstvo nastalom situacijom u državi kad su posrijedi poduzeća koja se bave igrama na sreću.

Kaos je nastao nakon što je usvojen Prijedlog o izmjena i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Članovi grupe, zaposleni u kladionici, imaju jasnu poruku za sve one koji kladionice nazivaju “društveno opasnim djelatnostima”.
Naime, poručili su im kako su veća opasnost neuki političari koji donose Zakone kako njima odgovara, a na ulici ostavljaju tisuće zaposlenih u kladionicama u FBiH, ali i preko 35 tisuća onih koji izravno ili neizravno žive od kladionica.

Zar ne vide kako možemo i hoćemo živjeti i raditi zajedno, svi narodi u FBiH? U tome nas stopiraju lopovi i kriminalci – raselili su pola Bosne, zar im nije dosta?, jedna je od poruka zaposlenih u kladionici “Sport Plus”.

Plaće su nam redovite, doprinosi uplaćeni, imamo sva prava, odem na porodiljno i posao me čeka. Zar ima netko nešto reći protiv kladionica, pita se jedna od zaposlenica koja se nalazi u visokom stadiju trudnoće”, stoji u priopćenju koje smo dobili iz kladionice Sport Plus.

Kako doznajemo, na Facebooku postoji još nekoliko grupa koje su osnovali zaposleni u drugim kladionicama u FBiH. Najavljuju i mogućnost masovnih prosvjeda.