U Općoj bolnici u slovenskom gradu Izola u ponedjeljak je iza 15 sati vladala je opsadna situacija. Nepoznati napadač zapucao je i ubio policajca, a teško ranio jednog liječnika-urologa…

 

Dvojica policajaca stigli su po dojavi u bolnicu kada je napadač zapucao i teško ranio jednog od policajaca koji je od ozljeda preminuo, piše slovenski medij Delo. Prema prvim informacijama, napadač je pokušao pobjeći automobilom ali ga je ubio drugi policajac.

Uposlenici bolnice i pacijenti su šokirani i krili su se toaletima kako ih napadač ne bi pronašao. Prema pisanju portala RTV Slovenija, muškarac je bio pacijent koji je završio sa snimanjem na oftamološkom odjelu i kretao se uz pomoć štaka. Kada je krenuo hodnikom izvadio je pištolj i počeo pucati. Očevici kažu da je ispalio najmanje pet metaka.

Pacijenti su zvali policiju, a na Odjelu hitne pomoći nalazio se policajac koji je doveo zatvorenika na pregled. On je bio prva žrtva. Preminuo je pola sata nakon ranjavanja na operacijskom stolu. U izvještaju pojedinih slovenskih medija navodi se kako je, osim liječnika, ranjena još jedna osoba.

Prema neslužbenim informacijama, napadač je stariji čovjek iz Kopra koji je poznat mještanima jer je dva puta opljačkao poslovnicu Pošte Slovenije u tom mjestu.

U tijeku je istraga ovog incidenta nakon čega će policija objaviti detaljne informacije.