Provjerite na kojem biračkom mjestu ćete glasati

0
1324

LOKALNI IZBORI

CIK objavio formular: Provjerite na kojem biračkom mjestu ćete glasati!

Objavljeno u kategoriji BiH na 11.08.2016 16:46:11

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini održat će se u nedjelju 2. oktobra. Stranke i nezavisni kandidati uveliko se pripremaju za ovaj dan, a bez posla nisu ni u Centralnoj izbornoj komisiji.

Na zvaničnoj internet prezentaciji CIK-a brzo i jednostavno možete saznati informacije o vašem biračkom mjestu. Sve što trebate učiniti jeste upisati vaše ime i prezime uz matični broj. Formular potražite na OVOM linku.

Lokalni izbori u BiH će koštati oko osam miliona KM, a finansirat će ih država i općine. Na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 2016. godine inače, birat će se devet gradonačelnika i 132 načelnika općina/opština.

Birat će se 74 općinska vijeća u Federaciji BiH, te 58 skupštine opština u bh. entitetu Republika Srpska. Treba biti izabrano ukupno 140 načelnika i gradonačelnika gradova i općina/opština u BiH i to njih 78 u Federaciji BiH i 62 u Republici Srpskoj.

Na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 2016. godine birat će se i Skupština Brčko distrikta BiH, Skupština Grada Banje Luke i gradonačelnik Grada Banje Luke, te skupštine gradova Prijedor, Bijeljina, Doboj i Trebinje kao i gradska vijeća Bihaća, Tuzle, Zenice i Širokog Brijega.

(N1)