Kauboji na krilima genijalnog Duvnjaka stigli do velike pobjede

0
1267

SRUŠILI LJUTE RIVALE

HRVATSKA SE PROBUDILA !

Hrvatska rukometna reprezentacija u susretu 3. kola skupine A na olimpijskom turniru u Riju u četvrtak je pobijedila Dansku sa 27-24 (15-12). To je Hrvatskoj prva pobjeda nad ovom reprezentacijm nakon prošlih Igara u Londonu.

Domagoj Duvnjak je sa osam golova bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Lasse Svan sa devet pogodaka predvodio Dansku.

Izabranici Željka Babića od samog su početka pokazali motivirnaost. Poveli su u prvoj minuti i držali su prednost do kraja utakmice. Naznake da je Hrvatska nakon prve dvije utakmice napokon smogla snage te da se budi došle su u 15. minuti kada je povela s 9:5.

Sjani Pešić

U jednom trenutku činilo se da se to ipak nije slučaj, jer su Danci stigli na 10:9. No do kraj prvog poluvremena Hrvatska je dala do znanja da misli ozbiljno. S četiri razlike krenuli su u nastavak, a onda je uslijedio novi šok. Svan je i Mensah Larse donijeli su izjednačenje (16:16), ali su Kauboji preko Kozine i Duvnjaka uzvratili i odveli Hrvatsku prema pobjedi.

HANDBALL-OLY-2016-RIO-DEN-CRO

Uz Duvnjaka najućčinkovitiji u redovima Hravstke bili su Luka Stepančić i Marko Kopljar s tri gola. Posebno se istaknuo vratar Ivan Pešić s devet obrana.

Kod Danaca je osim Svana (9 golova) ubojit bio Mikkel Hansen (8).

Hrvatska će u 4. kolu igrati protiv Francuske u subotu u 16.30 sati po hrvatskom vremenu.

OI – rukomet M, skupina A – 3. kolo

Danska – Hrvatska 24:27 (12:15)

Danska: Landin Jacobsen (4 obrane), Green (6 obrana), Christiansen 4, Mensah 2, Mortensen 1, Noddesbo, Svan 9, R. Toft Hansen, Mollgaard, Sondergaard, H. Toft Hansen, Hansen 8 (3), Olsen, Damgaard

Hrvatska: Stevanović (2 obrane), Pešić (9 obrana), Duvnjak 8, Stepančić 3, Kopljar 3, Gojun 1, Horvat 1 (1), Karačić, Štrlek 4, Čupić 2, Mamić, Slišković 2, Brozović, Kozina 3

Sedmerci: Danska 3 (3) Hrvatska 1 (1)

Isključenja: Danska 6 minuta, Hrvatska 10 minuta