POZIV ZA VOLONTIRANJE U PROGRAMU „STARIJI BRAT, STARIJA SESTRA“

0
1693

Ako imaš između 18 i 30 godina i želiš raditi zanimljive i korisne sa djecom i mladima, Centar za edukaciju mladih te poziva da se prijaviš za volontiranje u petom ciklusu programa „Stariji brat, starija sestra“ i postaneš oslonac, uzor i najbolji prijatelj djetetu uzrasta d 7 do 14 godina.

Zbog teške porodične situacije, djeca korisnici programa „Stariji brat, starija sestra“, uskraćena su za brojne stvari, a upravo ti, zajedno s Centrom za edukaciju mladih, poklanjanjem djelića svog slobodnog vremena, možeš im priuštiti lijepe, radosne i posebne trenutke u životu.

Naravno, za tvoju ulogu starijeg brata/sestre pripremit ćeš se uz CEM-ovu podršku, kroz edukaciju i razmjenu iskustava sa drugim volonterima, a nakon upoznavanja sa tvojim mlađim bratom/sestrom, avanture mogu započeti.

Pitaš se šta znači biti „Stariji brat, starija sestra“? Znači:

  • provoditi dio svog slobodnog vremena sa svojim „mlađim bratom/sestrom“
  • pružiti mu/joj podršku, izgraditi odnos povjerenja i pomoći da se zdravo razvija
  • omogućiti da kroz druženje sa tobom na lijep i koristan način provede dio svog slobodnog vremena
  • omogućiti da kroz druženje sa drugom djecom i volonterima širi svoju socijalnu mrežu
  • biti mu/joj pozitivan uzor, prenositi pozitivne vrijednosti i zajedno sa CEM-om, za djecu kreirati zdravo i sigurno okruženje bez alkohola, droga, duhanskih prerađevina i nasilja

Tokom svih aktivnosti imat ćeš CEM-ovu pomoć i podršku, kao i podršku CEM-ovih saradnika iz Centra za socijalni rad Travnik, sa kojim već pet godina uspješno sarađuje na ovom programu.

Prijavi se putem forme na linku: https://forms.gle/VAns932MqJW3VhiH9 postani dio CEM-ove velike porodice koja iz godine u godine ispisuje lijepe priče i stvara uspomene za cijeli život.

Ako ti je potrebno više informacija, javi se Centru za edukaciju mladih putem e-maila sbss.travnik@cem.ba ili telefona 030 511 565.