Pandža: Ovo je velika čast za mene i prilika da učim

0
1271

Duško Vujošević je, nakon što je preuzeo selektorsku funkciju u Košarkaškoj reprezentaciji BiH, izabrao i svog prvog pomoćnika, Josipa Pandžu.

Pandža već iza sebe ima sjajan učinak a to je zlato na Evropskom prvenstvu za kadete, kada je sa BiH u Litvaniji napravio historijski podvig.

Kapiten te generacije Džanan Musa je već zabilježio ozbiljnu minutažu u A reprezentaciji kod bivšeg selektora Damira Mulaomerovića u proteklim kvalifikacijama za Eurobasket a Vujoševiću upravo zbog toga treba Pandža kako bi imao informacije iz prve ruke. Vujošević je između ostalog poznat po tome što je od mladih košarkaša iz regiona napravio velike zvijezde.

Puno mi znači ovaj poziv. To je velika čast i prilika za učenje. Hvala selektoru na povjerenju i ljudima iz Saveza što su mi omogućili ovakvu priliku. Vujošević je trener koji je osvojio veliki broj titula i trener pod čijim su vodstvom stasali najbolji igrači na ovim prostorima, koji su poslije ostvarili velike evropske ili NBA karijere” – kaže za N1 Pandža.

Sigurno je da je dolazak Vujoševića na selektorsku poziciju vezan i za postojanje dobre baze mladih igrača u našoj zemlji.

To ga je dodatno privuklo. Na mladim igračima je da se dokazuju, a selektor će izabrati one koji na terenu budu mogli odgovoriti postavljenim zahtjevima.”

Pandža kaže da će rezultat u predstojećim kvalifikacijama za Eurobasket u velikoj mjeri zavisiti o tome koliko će se najboljih pojedinaca odazvati i sa kakvom će ambicijom će doći na okupljanje.

U narednom periodu je najbitnije da se svi odazovu a nakon spiska možemo govoriti o našim ambicijama i mogućnostima.”

Iako još nije zvanično, drugi Vujoševićev pomoćnik na klupi bh. reprezentacije će biti njegov dugogodišnji saradnik Velimir Gašić.