Pacijent koji je gorio u JU Bolnica Travnik u teškom stanju, roditelji podnijeli krivični prijavu (VIDEO)

0
3787

Travnička policija istražuje slučaj zapaljenja pacijenta JU Bolnica Travnik koji se dogodio u noći s utorka na srijedu na Odjelu za neurologiju i psihijatriju.

Gabrijel Trbara iz Novog Travnika zadobio je teške opekotine  ruku i stomaka zbog kojih se trenutno nalazi na Kliničkom univerzitetskom centru u Sarajevu, a kako kažu njegovi roditelji, Ilija i Kata Trbara, u kritičnom je stanju.

Amputirana mu je desna šaka, dok se liječnici bore da mu spase drugu ruku. Trenutno je u komi, a još uvijek je životno ugrožen, kako su nam kazali doktori u Sarajevu, rekao je Ilija, otac stradalog.

Ilija smatra da se požar dogodio zbog propusta osoblja na Odjelu neurologije i psihijatrije JU Bolnice Travnik i zbog toga je Kantonalnom tužilaštvu Travnik podnio krivičnu prijavu protiv odgovornih osoba.

Povodom ovog slučaja oglasili se iz JU Bolnica Travnik. U saopštenju se navodi da je za sada neutvrđenim okolnostima došlo  do zapaljenja kreveta pacijenta, koji je od posljedica otvorenog plamena zadobio tjelesne ozljede. Napominju da je tokom ove incidentne situacije, i zaposlenik Bolnice također zadobio ozbiljne povrede, pa su nakon primarne obrade, po hitnoj proceduri obojica upućeni u Kliničko univerzitetski centar u Sarajevu.

U skladu sa protokolarnom procedurom, JU Bolnica Travnik je o svemu odmah obavijestila nadležne policijske organe koji su poduzeli neophodne mjere, navodi se u saopštenju.

Komentari