Na lokalitetu Počulica u Općini Vitez završena je prva faza radova na uređenju nove poslovne zone koja obuhvaća preko stotinu parcela za koje su već sada zainteresirani brojni domaći i strani gospodarstvenici…

Općina Vitez poznata je po Poslovnoj zoni 96, ali i Počulici koja će u narednom periodu, izgradnjom poslovnih objekata postati Poslovna zona “Šljivčica”.
Općina Vitez proteklih mjeseci vrijedno je radila na pripremanju terena od oko 200 duluma na kojem će biti izgrađene proizvodne hale i supermarketi domaćih i stranih investitora.

U razgovoru za Klix.ba pomoćnik načelnika za poduzetništvo i lokalni razvoj Općine Vitez Muhamed Rebihić je kazao kako je Općina do sada uložila oko 250.000 KM te da se radi o izuzetno dobroj lokaciji.

Nova poslovna zona obuhvata oko 200 duluma, a za sada je završena tek prva faza na koju smo potrošili oko 250.000 KM, a u sklopu tih radova izvršeno je nasipanje i probijanje puteva do parcela. Daljim postupkom slijedi prodaja zemljišta, nakon što Služba za imovinske i pravne poslove odradi svu potrebnu dokumentaciju, govori Rebihić te dodaje:

Područje je zanimljivo jer već na tom lokalitetu postoje neki objekti koji su zanimljivi potrošačima i investitorima i uvjereni smo da će tako biti i s novom poslovnom zonom.

Općina Vitez do sada je primila već nekoliko upita za zemljišta, uglavnom od domaćih investitora, ali i stranih.

Nedavno nas je posjetila delegacija iz Turske koja je tražila zemljište od 300 do 400 duluma, a radi se o drvnoj industriji. Obišli smo tri lokacije i ponudili smo im zemljišta koja im mogu biti interesantna. Ima dosta naših gospodarstvenika tako da vjerujemo da će Poslovna zona ‘Šljivčica’ biti uskoro novi gospodarstveni centar, dodao je Rebihić.

FIS - Kolekcija jesen / zima 2017

Cijena zemljišta po kvadratu još nije poznata, a nova poslovna zona će omogućiti razvoj novih poslovnih projekata što će ujedno i stvoriti višestruku korist za Vitez kako od poreznih prihoda tako i do novih radnih mjesta.