Općina Vitez proširuje poslovnu zonu: Zainteresirani domaći i strani investitori

0
1374
Na lokalitetu Počulica u Općini Vitez završena je prva faza radova na uređenju nove poslovne zone koja obuhvaća preko stotinu parcela za koje su već sada zainteresirani brojni domaći i strani gospodarstvenici…

Općina Vitez poznata je po Poslovnoj zoni 96, ali i Počulici koja će u narednom periodu, izgradnjom poslovnih objekata postati Poslovna zona “Šljivčica”.
Općina Vitez proteklih mjeseci vrijedno je radila na pripremanju terena od oko 200 duluma na kojem će biti izgrađene proizvodne hale i supermarketi domaćih i stranih investitora.

U razgovoru za Klix.ba pomoćnik načelnika za poduzetništvo i lokalni razvoj Općine Vitez Muhamed Rebihić je kazao kako je Općina do sada uložila oko 250.000 KM te da se radi o izuzetno dobroj lokaciji.

Nova poslovna zona obuhvata oko 200 duluma, a za sada je završena tek prva faza na koju smo potrošili oko 250.000 KM, a u sklopu tih radova izvršeno je nasipanje i probijanje puteva do parcela. Daljim postupkom slijedi prodaja zemljišta, nakon što Služba za imovinske i pravne poslove odradi svu potrebnu dokumentaciju, govori Rebihić te dodaje:

Područje je zanimljivo jer već na tom lokalitetu postoje neki objekti koji su zanimljivi potrošačima i investitorima i uvjereni smo da će tako biti i s novom poslovnom zonom.

Općina Vitez do sada je primila već nekoliko upita za zemljišta, uglavnom od domaćih investitora, ali i stranih.

Nedavno nas je posjetila delegacija iz Turske koja je tražila zemljište od 300 do 400 duluma, a radi se o drvnoj industriji. Obišli smo tri lokacije i ponudili smo im zemljišta koja im mogu biti interesantna. Ima dosta naših gospodarstvenika tako da vjerujemo da će Poslovna zona ‘Šljivčica’ biti uskoro novi gospodarstveni centar, dodao je Rebihić.

Cijena zemljišta po kvadratu još nije poznata, a nova poslovna zona će omogućiti razvoj novih poslovnih projekata što će ujedno i stvoriti višestruku korist za Vitez kako od poreznih prihoda tako i do novih radnih mjesta.