U organizaciji Zaklade dr. Franjo Nevistić iz Zagreba u petak je u Šujici organiziran veliki humanitarno sportsko-glazbeni događaj na kojem su prikupljana sredstava za obnovu sportske dvorane u osnovnoj školi u Šujici u kojoj djeca trenutno nemaju primjerene uvjete za održavanje nastave tjelesnog odgoja niti sportskih aktivnosti tijekom godine.

Tom prilikom ispred Osnovne škole u Šujici otvarano je novouređeno vanjsko sportsko igralište, koje je financirano sredstvima općine Tomislavgrad i Vlade Hercegbosanske županije.

 

Nakon otvaranja sportskog igrališta na stadionu Dila odigrana je humanitarna utakmica na kojoj su sudjelovale ‘Humane zvijezde’, reprezentacija svećenika Hrvatske, reprezentacija Hercegbosanske županije i veterani Šujice.

Pobjednik ovog humanitranog nogometnog turnira je ekipa Humanih zvijezda Hrvatske, koja je u finalnom susretu sa 2:1 slavila protiv reprezentacije Svečenika.

Za ekipu ‘Humanih zvijezda’ nastupio je, mežu ostalim, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a tu su bili i Novotravničani Ivica Džambas, Martin Banović, Ivica Barnjak i viteški gospodarstvenik Nikola Franjić, dok je za reprezentaciju Hercegbosanske županije igrao član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović.

ciroooo

Nakon završetka sportskog dijela upriličena je dodjela zahvalnica učesnicima turnira, a zatim i humanitarni koncert Miroslava Škore.