U Novom Travniku porušeni baneri sa natpisom “Čestit Božić”

0
2711

U noći sa srijede na četvrtak u Novom Travniku porušena su tri banera na kojima je pisalo “Čestit Božić”.

Jedan takav natpis bio je prema Gradskom stadionu, na ulazu u grad iz pravca Rastovaca, drugi je porušen na ulazu u Trenicu, dok je treći oštećen na ulazu u selo Rankovići.

Podsječamo da su vandali 14.listopada oštetili spomen obilježje hrvatskim braniteljima, te da su sa njega odnijeli mramorni križ. Ovo je besmisleno šta pojedinci rade u Novom Travniku, ali se ovim putem šalje jasna poruka katolicima i Hrvatima Novog Travnika da nisu dobrodošli u svoj grad.

Dokle ćemo više tolerirati vandale u našem gradu. Mir i zajedništvo je jedino što nas može očuvati, kako društveno i socijalno, tako i ekonomski.

Božićni turnir je protekao bez i najmanjeg incidenta, kako na parketu tako i na tribinama. Ljubitelji sporta zajedno su uživali u nogometu, a kasnije su se svi bez obzira na nacionalnost družili na Božićnoj zabavi ispred sportske dvorane. Vođa ekipe Medenik “Tutan” dobio je pljesak na otvorenoj sceni, za sudjelovanje i osvojeno drugo mjesto na turniru, golman ekipe Haris Čakić  čestitao je Božić, te zaradio brojne ovacije, te pokazao kako smo u sportu ujedinjeni, bez obzira na sportski rivalitet.

To je dokaz da svi možemo zajedno, ali samo uz pomoć lokalne vlasti, koja treba da stane na loptu, zaustavi vandalizam i krene širiti toleranciju među svim građanima Novog Travnika.