Novi Travnik proglasio elementarnu nepogodu

0
1799

Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo proglasio je stanje prirodne nesreće  zbog poplava koje su zahvatile općinu Novi Travnik i pričinile značajnu materijalnu štetu.

Nakon što su se u  nedelju poduzimale  mjere na zaštiti  života ljudi i materijalnih dobara kroz angažiranje ljudstva i radnih mašina, Štab Civilne zaštite i jutros je održao  hitnu sjednicu na kojoj je predložio načelniku proglašenje prirodne nesreće

Uz proglašenje stanja prirodne nesreće, sa Štaba Civilne zaštite  četiri tima upućena su na teren kako bi se utvrdile najkritičnije tačke na kojima je nužno  intervenirati dodatnim mjerama.

 Na poslijepodnevnom nastavku zasjedanja Štaba  utvrđeni su prioriteti  u saniranju nastalih šteta.

Za realizaciju će biti angažirani raspoloživi kapaciteti lokalne zajednice.

Pozivamo građane da u granicama svojih mogućnosti daju doprinos u smislu da pored svojih kuća, stanova, poslovnih objekata i dr. uklone nanose smeća, grana, mulja i dr.

Također, molimo građane da promjene na putnim i infrastrukturnim objektima  nastale kao posljedica obilnih padavina prijave predsjednicima Mjesnih zajednica, a koji  su u stalnom kontaktu sa Službom civilne zaštite.

Obavještavamo građane  da se život u lokalnoj zajednici vraća u normalne tokove,  te da nema razloga za bilo kakvu paniku.

N A Č E L N I K

Refik Lendo