Novi Travnik: Deratizacija podrumskih prostora

0
1569

Na gradskom području Novog Travnika vršit će se preventivna protivepidemijska deratizacija podrumskih prostora.

Deratizaciju će od 22.maja ove godine vrštiti uposlenici firme „sanitacija“ d.o.o Sarajevo.

Iz općine Novi Travnik apeluju na građane da se pridržavaju sljedećih uputstava kako ne bi došlo do neželjenih posljedica (trovanje postavljenim mamcima), a uspjeh bio što učinkovitiji.

Građani trebaju odstraniti iz dvorišta i podruma smeće i organske otpatke, jer će na taj način glodari bolje konzumirati postavljene mamce, te omogućiti ekipama koje će obavljati ovaj posao ulazak u podrume i šupe.

Stanovnici Novog Travnika ne smiju dirati postavljene mamce niti ih pomicati sa mjesta na kojima su postavljeni i onemogućiti pristup domačim životinjama mjesta na kojima su postavljeni mamci.

U slučaju sumnje na trovanje potražiti pomoć u Domu zdravlja, te posebnu pažnju obratiti na djecu i upozoriti ih da ne diraju postavljene mamce jer se radi o otrovnim materijama.

Iz Službe za civilnu zaštitu općine Novi Travnik apeluju na građane da se pridržavaju navedenog jer će u slučaju trovanja postavljenim mamcima posljedice snositi svaki pojedinac za sebe, roditelj za dijete, te vlasnik za kućne ljubimce.