Nova premijera GKM-a Vitez publiku nasmijala do suza

0
1583
vitez.info

Domaća premijera nove hit komedije Gradskog kazališta mladih Vitez, predstave “Svastike”, do suza je sinoć nasmijala prepunu kazališnu dvoranu u Vitezu.

Za predstavu je vladao izniman interes, tražila se doslovno karta više, tako da je u dvorani bilo gotovo 400 posjetitelja. Na traženje publike vjerojatno će početkom kolovoza biti odigrana repriza predstave, potvrdili su za vitez.info iz GKM-a Vitez.

“Večeras je u Vitezu pobijedila kultura. Neizmjerno sam sretan i ponosan zbog još jednog odličnog nastupa naših mladih glumica i glumaca, ali i zbog interesa publike u Vitezu i susjedstvu za kazalište, čemu smo duboko sam uvjeren mi značajno doprinijeli. Još jednom smo pokazali da će Vitežani još puno godina gledati vrhunske predstave. Ovu predstavu smo doslovno pripremali u prostoru od 20 kvadrata, zbog obnove dvorane, i jedva smo dočekali probe i nastupe na pozornici. Velike čestitke našem mladom ansamblu predstave, kao i redateljici Mirni Matković koja je napravila fantastičan posao. Hvala i našoj divnoj publici na velikoj potpori”, kazao je nakon predstave voditelj GKM-a Vitez i izvršni producent predstave, Ivan Sajević.

Tijekom predstave puno puta dvoranom se prolamao smijeh, kao i pljesak publike upućen mladim glumcima, a sve je kulminiralo dugotrajnim i burnim pljeskom na kraju predstave. U ime ansambla predstave voditelj GKM-a Vitez, Ivan Sajević, uručio je cvijeće i prigodne poklone redateljici Mirni Matković, nakon čega je napravljena i zajednička fotografija s publikom. Članovi GKM-a Vitez uputili su pozdrave i autoru teksta, Savi Škobiću.

“Svi smo jako ponosni na našu domaću premijeru. Glumci su odlično odigrali, publika još bolje reagirala i još se jednom pokazala ta sinergija koju imamo s publikom. Sigurna sam da će publika ovu predstavu prihvatiti jako dobro gdje god budemo nastupali. Jedan veliki pozdrav šaljemo i autoru teksta, Savi Škobiću, koji nas je gledao na festivalu u Višegradu, i sigurna sam kako bi i večeras bio jednako oduševljen našim nastupom, kao i prije mjesec dana”, kazala je nakon predstave redateljica, Mirna Matković.

Predstava “Svastike” je svakodnevna priča o “obiteljskom ratu”, ratu bez pušaka, granata i sličnih naprava namjenjenih za ubijanje. Tu i tamo proleti koja krpa, koja ima za cilj pogoditi nekoga, ali ništa strašnije od krpe. Ovdje je riječ o ratu u kući, o borbi za vlast nad kraljevstvom koje se zove “dom” i ima svega nekoliko stanovnika. Publika ima priliku pratiti zanimljivu priču i vidjeti zanimljive strategije za osvajanje teritorije. Četiri žene protiv dva muškarca pokušavaju dobiti potpunu kontrolu nad protivnikom u obiteljskom domu, što dovodi do niza komičnih situacija.

U predstavi “Svastike” igraju: Matea Bošnjak , Petar Pejović, Paula Grebenar, Marin Maros, Marija Gudelj, Anđela Mišković, Paula Radić. Autor teksta je Savo Škobić, a režiju potpisuje Mirna Matković. Fotografiju potpisuje David Grebenar, grafičku pripremu Borislav Sučić, a izvršni producent je Ivan Sajević. Za glazbu i svjetlo zadužene su Ana Maros i Franka Matić.

Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez i u ovoj su predstavi pokazali kako je neizbrisiv pečat koji su ostavili u kazalištu tijekom proteklih deset godina. Energija, uigranost i kompaktnost ansambla je ono što ih izdvaja i čini tako posebnim, a kako znaju često naglasiti najzaslužniji za to je obiteljski odnos koji njeguju. Svakim nastupom članovi GKM-a Vitez potvrđuju da su poluprofesionalno kazalište, a još jednom vrijedi istaknuti kako su istinski kulturni brend i dragocjenost Viteza i Središnje Bosne. Iskreno im čestitamo na tome!