Načelnici Viteza, Travnika i Novog Travnika posjetili poduzeće Eko Gea

0
1338
Načelnici općine Vitez Tomislav Bošnjak – Matić, Travnika Admir Hadžiemrić i Novog Travnika Refik Lendo, boraviili su u dvodnevnom posjetu poduzeću Eko Gea i radionici prefabriciranih anaerobnih prečistača otpadne vode…

Tijekom dvodnevnih radnih sastanaka nazočni su razmijenili iskustva o anaerobnoj tehnologiji tretmana otpadnih voda i organskog otpada.

Susreti i razgovori koje smo obavili s kolegama i partnerima u Sloveniji za nas u od velikog značaja. Uz to što jačamo suradnju u isto vrijeme tako stvaramo temelje za proširenje iste na krajnju korist našem lokalnom stanovništvu. Izuzetno korisno bilo je čuti informacije o naprednoj tehnologiji tretmana pitke vode, kao i niz drugih informacija koje su prezentirane tijekom radnih sastanaka. Očekujem kako ćemo u skoroj budućnosti u Vitezu krenuti s realizacijom niza projekata iz nekoliko oblasti kako bismo ispunili očekivanja naših stanovnika i učinili Vitez ugodnijim mjesto za život, izjavio je načelnik Bošnjak- Matić nakon sastanka.

Prema dostupnim podacima, voda u Vitezu je oko 30 posto jeftinija nego u susjednim općinama. Česte su i redukcije vode, stoga vladajući imaju u planu poskupljenjem stimulirati manju potrošnju vode. Naime, namjera je povećati cijenu vode onima koji troše više od europskog prosjeka – točnije više od deset kubika mjesečno.